Sokakta çalışan ve dilenen çocuklar ile ilgili Kdz.Ereğli'de yapılması gereken çalışmaları belirlemek üzere Kdz.Ereğli Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü Koordinatörlüğünde çalıştay düzenlendi.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, sokakta çalışan ve dilenen çocuklar ile ilgili olarak ilçede yapılması gereken çalışmaları belirlemek üzere Kdz.Ereğli Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Zonguldak Barosu Başkanlığının finansal desteği ile 'Sokakta çalışan ve dilenen çocuklar konulu bir çalıştay düzenleneceğini açıkladı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kaymakam İbrahim Çay şunları açıkladı:

DİKKAT ÇEKEN BİR OLGU

Ülkemizde değişen sosyal yapı ve buna bağlı olarak çeşitlenen sosyal sorunlar içinde Sokakta Çalışan ve/veya Dilenen Çocuklar 1990'lı yıllardan bu yana özellikle büyük şehirlerde önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. İlçemizin de yoğun göç olan bir yerleşim yeri olması nedeniyle Sokakta Çalışan ve/veya Dilenen Çocuklar sorunu ciddi boyutlarda olmasa da dikkat çeken bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır. İlçemizde de sokakta çalışan ve dilenen çocuklar bir toplumsal sorun olarak çözüm bekleyen konulardan bir tanesidir. Sokakta Çalışan ve/veya Dilenen Çocuklar ile ilgili olarak ilçemizde yapılması gereken çalışmaları belirlemek üzere Kdz Ereğli Aile Ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Zonguldak Barosu Başkanlığının finansal desteği ile Sokakta Çalışan ve Dilenen Çocuklar Konulu bir çalıştay düzenlenecektir.

EREĞLİ'DE DEV İŞBİRLİĞİ

Söz konusu çalıştay 25 Mayıs 20112 tarihinde 09:00-17.00 saatleri arasında Kdz Ereğli Büyük Anadolu Oteli' nde yapılacak olup bu çalıştaya Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı, Kdz Ereğli Belediye Başkanlığı, Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Grubu Başkanlığı, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İŞKUR İlçe Hizmet Merkezi, Zonguldak Barosu İlçe Temsilciliği, Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Müftülüğü ve İlçe Özel İdare Müdürlüğü' nden temsilciler katılacaktır. Aynı zamanda Kocaeli Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Acar'da katılımda bulunacaktır.