Başkanlığını Mehmet Azman’ın yaptığı Zonguldak Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği’nin 2008 yılı Olağan Genel kurulu yapıldı. Birlik Başkanı Mehmet Azman, hükümete sert eleştiriler gönderirken esnafın içerisinde bulunduğu krize dikkati çekti.

 

Sınırlı Sorumlu Zonguldak Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği’nin 2008 yılı Olağan Genel Kurulu 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü’nde yapıldı.  KESKOMB Genel Başkan Yardımcısı ve Bolu Birlik Başkanı Ömer Gümüş’ün Divan Başkanlığı’nı yaptığı Genel Kurul’a Gökçebey Kaymakamı Çetin Kılıç, Gökçebey Belediye Başka-nı Zeki Kılınçarslan, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş, Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başka nı Muharrem Coşkun, birliğe üye kooperatiflerin başkanları ve yöneticilerin de aralarında bulun duğu çok sayıda tanınmış sima katıldı.  Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan birlik başkanı Mehmet Azman, bölge birliği olarak tüm kooperatifler ve üyelerine yönelik destek çabalarını sürdürdüklerini belirtti.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Halk Bankası ile olan iyi ilişkiler sonucu kredi limitlerinin kooperatiflerin mali yapısına göre 35 bin TL ile 50 bin TL’ye çıkarıldığını hatırlatan Azman, birliğin 20 08 yılını 46.429.68 TL kârla kapattığını açıkladı. Azman, birliğe desteklerini esirgemeyen, başta Merkez Birliğin Genel Başkanı iken Yozgat Milletvekilliği’ne seçilen A.Kadir Akgül’e, Merkez Birliğin Genel Başkanı Saadettin Huni’ye,  Halk Bankası Şube müdürlerine teşekkür etti.

Azman, sicil affı konusunda da sert çıkışlar yaptığı konuşmasın da, “Sicil affı çıktı ama, ne işe yaradı anlamış değilim. Bu kanunlar çıkıyorsa, uygulanmalı. Yılda 2 kez senedi protesto olan esnaf arkadaşlarım bu konuda büyük zorluklar yaşıyor. Hükümetten her ne kadar çok şey aldıysak da bu konuyu aşamadık. Yılda iki kez senedi protesto olan esnaf, 6 ay ceza yesin, ama dağdan inen teröristi bile affeden devletimiz, esnafı bu konuda neden affetmez, anlayamıyorum.” dedi. “Esnafın yanında olmayan hiçbir hükümet ayakta kalamaz.” diyen Azman, “Bu konuda girişimlerimiz sürecek, umuyorum ki sonuç alacağız.” Şeklinde konuştu.

Bu arada, Sanayi Ticaret İl müdürü Hayriye Göktaş da Mali Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, mevzuattan kaynaklanan sıkıntıların aşılacağına inandığını belirterek, “Cansuyu kredisi bir nebze olsun esnafı rahatlattı. KOSGEB destekli hizmet sektörüne yönelik yeni destek uygulaması bir ay içinde uygulamaya geçecek. Bu konuyu önemsiyoruz.” dedi.