Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Gülüç Beldesindeki Ereğli Özel Eğitim Meslek Okulunda etkinlik düzenlendi.

Vali Erdoğan Bektaş, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve ilçe protokolünün katıldığı etkinlik Ereğli 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu konferans salonunda gerçekleştirildi.

İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu yaptığı konuşmada,  engelli bireylerin istihdama katılmasına değindi, engelli istihdamının kanunlar çerçevesinde zorunluluk haline getirildiğini söyledi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş da yaptığı konuşmada engellilerin normal hayata devam edebilmeleri için yardıma ihtiyacı olduğunu belirterek, "Devletimiz hem mevzuat hem imkanlar olarak üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya çalışıyor. Özellikle son 10 yılda önemli işler yapıldı, yetiyor mu yetmiyor. Bizim ailelerine de destek vermemiz yanlarında olmamız gerekiyor. Kamu üzerine düşeni yapıyor, özel sektörün de taşın altına elini koymasını bekliyoruz. 50 kişinin istihdam edildiği yerde engelli çalıştırma zorunluluğu vardır. Şimdi bakılıyor çalıştırsam ne olur, çalıştırmazsam ne kadar ceza alırız hesabı yapılıyor. Bunu yapmamak gerekir. Bu bir Sosyal sorumluluk konusudur. Bu ülkede yaşıyor olmanın gereklilikleri vardır. Yapılması gereken yapılmalıdır. Engellilerin hayatını kolaylaştırmak, yüklerini alabilmek gerekir" dedi.