Alaplı’ya bağlı Hasanlı köyünde doğuştan sağ eli olmayan ilköğretim okulu öğrencisi Onur Er’e devlet yardım eli uzattı.
Alaplı’ya bağlı Hasanlı Köyünde yaşayan doğuştan sağ kolu olmayan Mollabey İlköğretim Okulu 8 sınıf öğrencisi Onur Er’e (15) devlet yardım elini uzatarak, biyonik kol taktırdı.
Doğuştan sağ kolu olmadığı için Okulda ve arkadaşları içinde zorluk çektiğini belirten Baba Mehmet Er, Alaplı Kaymakamımızın sayesinde oğlum yeni bir kola kavuştu” dedi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle oğluna el bileği protezi taktıramadıklarını anlatan Er, “Sol gözüm hiç görmüyor. Sağ gözüm ise yüzde 30 görüyor. Bende birçok işimi kendim halledemiyorum. Önümü tam olarak göremediğim içinde kurum ve kuruluşlardaki işlerimi halletmekte zorluk çekiyorum. 3 aylık sakat maaşıyla geçimimizi sağlıyoruz. Oğlum Onur'un ise doğuştan sağ eli yoktu. Eşimi maddi imkansızlıklar nedeniyle hamilelik döneminde doktor kontrolüne götüremedim. Oğlumun doğumdan sonra sağ elinin olmadığını görünce çok üzüldüm. Doğuştan sağ eli olmayan oğlumun bu hali beni üzüyordu. Genç delikanlı olması ve yaşıtları gibi birçok işini kendisi yapamaması onun psikolojisini bozuyordu. Sağ eliyle kalem tutamıyordu. Devletimizin yardımıyla artık oğlum sağ eliyle her işi yapacak” dedi.
Yardımcı olanlardan duacı olduğunu belirten Onur Er ise, “Bana yardım eden başta devlet büyüklerimize ve kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Artık bende diğer arkadaşlarımla gibi oyun oynayabileceğim” dedi.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Onur’a kol takılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “ Başbakanlık Yardımlaşma genel müdürlüğü tarafından Karaelmas Tıp Fakültesi raporun verdi. Bu rapor doğrultunda Zonguldak Hacettepe Medikal tarafından Onur’a biyonik kol takıldı. Devletimiz her zaman insanlarımızın yanında, Onur, biyonik koluyla arkadaşlarıyla istediği gibi oynayabilecek. Sağ eliyle kalem tutabilecek” dedi.