Ereğli'de lojistik firma sahibi Satılmış Fidan, yanında çalışan oğlu Necati Fidan için bünyesindeki tırlarla düğün konvoyu düzenledi, tırlara gürültü yaptıkları gerekçesi ile 8 bin lira ceza kesildi.

*

Kdz.Ereğli'de Fidan Lojistik Firması sahibi Satılmış Fidan, birlikte çalıştığı oğlu Necati Fidan'ın düğün konvoyu için bünyesindeki 20 tırları organize etti.

Dorseleri çıkarılan ve süslenen tırlardan birinin direksiyonuna geçen damat Necati Fidan ve eşi Melek Fidan kendisine eşlik eden arkadaşlarının kullandığı diğer tırlarla konvoy halinde ilçenin cadde ve sokaklarından geçerek Gülüç Beldesi'ndeki gerçekleştirilecek düğün törenine ulaştı.

Kent merkezinde çalınan kornolardan ötürü polis merkezine çok sayıda şikayet gidince tırlar ilçe merkezinde polis tarafından durduruldu.

Sürücülere gürültü yaptıkları gerekçesi ile toplamda 8 bin lira ceza kesildi.

"TIRCILIK BİZİM MESLEĞİMİZ"

Baba Satılmış Fidan, yaptığı açıklamasında, lojistik firma sahibi olduklarını oğlunun da bu mesleği devam ettirdiğini belirterek, "Herkes taksi ile jep ile düğün konvoyu yapıyor. Tırcılık bizim mesleğimiz, şoförlerimiz ile 'konvoyu tırlarla yapalım dedik. Tırcılığı ve nakliye işini seviyoruz. Bir tane oğlum var tırla düğün konvoyunu yapalım dedik. Vatandaşlar gaye ilgi gösterdi, toplamda 20 tır vardı. Vatandaşlarda arkadaşlarımızda, komşularımız da bu işlerden memnun olduk. Hepimiz güzel bir düğün yaptık. Tırların hepsi bana ait. Araçlarımızı yola göndermedik. Hepsini düğün konvoyuna kattık. Zaten şoförlerimiz de gitmek istemediler. Arkadaşlarımızdan dostlarımızdan Allah razı olsun." dedi.

"DEVLETİMİZE HELAL OLSUN"

Konvoydaki 20 tıra toplamda 8 bin lira ceza kesildiğini anlatan Fidan, şunları söyledi: "Devletimizin kestiği parmak hiç bir zaman acımaz. Genel olarak şoförlerimize de söylüyoruz devletimizin memuru ile asla ve asla hiç bir şekilde tartışmaya dahi girmezler. Devletimiz nasıl uygun gördü ise öyledir. Devletimiz, milletimiz, bayrağımız vardır. 81 İl'e araçlarımız gider, şoförlerimiz hiçbir yerde görevlilerle tartışmaya dahi girmezler. Cezayı ben ödeyeceğim, devletimize helal olsun, devletimizin yanındayız."

"HERKES ÇOK ŞAŞIRDI"

Son ana kadar tırlı konvoyu eşinden sakladığını belirten damat Necati Fidan da, "Eşime de sürpriz olsun dedik. O da çok şaşırdı. Herkes taksi ile üstü açık arabalarla yapıyordu. Bizimki tır oldu, değişik, farklı oldu. Halkımızın ilgisi de güzeldi. İnsanlar önce şaşırdı birşey mi oldu diye. Herkes de sahildeydi. Apartmanda çocuklar bile camlarda bekliyordu, herkes o anı videosunu çekiyordu. Açıkçası bende bu kadar ilgi olacağını düşünmemiştim, herkes mutlu oldu. Herkes helal olsun diyor, alkış çekiyor, sanki mitinge gider gibi oldu." sözleri ile konuştu.

"HERKES ALKIŞLADI"

Gürültü yapıldığı gerekçesi ile bazı vatandaşların polise ihbarda bulunduğunu belirten damat Fidan, "Ceza yazılmış, problem yok. Olabilir, çevreyi rahatsız etmedik ama ihbar gelmiş. İhbar edenlerde umarım alkışlamışlardır. Bize hiç tepki gösteren olmadı, herkes alkış tuttu." dedi.