Gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret eden ve Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüşen Özcan, gündeme dair önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özcan'ın açıklamaları şu şekilde:

 

"DEVLETİMİZE MEYDAN MI OKUYORLAR?"

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında savcılıktaki soruşturmaları devam eden bazı isimlerin, TSO seçimlerinde en önde yer almasına bir anlam veremiyorum. Terör örgütü soruşturması süren, kişi, dernek, kulüpler bu işin üzerinde etkili olmak için çaba harcıyor. Ben iki şey anlıyorum ya bunlar yeniden bir yapılanmanın içerisine geçerek mensubu oldukları gruba, 'bak biz burdayız, gücümüzü kaybetmedik' diyorlar ya da 'devletimize meydan okuyorlar. Adli makamlarca aklanmayan kişilerin ilçe ticaretinde söz sahibi olmak için çaba harcamasını kınıyorum, biz devletimizi yıkmak isteyen insanlarla asla bir yerde hiçbir şekilde yanyana dahi olmayacağımızı her platformda dile getirdik. Zaten bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde geniş katılımlı düzenleyeceğim toplantıda detaylarına ilişkin kamuoyunu bilgilendireceğim. Ereğli'de yer yerinden oynayacak.

 

"HABERİ OLMAYANLARI DA SON KEZ UYARIYORUM"

Biz doğruları üyelerimize ve ilçe halkına anlatmak boynumuzun borcudur. Bu işten haberi olmayan arkadaşları da son bir kez uyarıyorum. Aklınızı başına alın ve biran önce doğru yolu bulun. TSO üyelerinin çok daha akıllı, irdeleyici, içine girerek konuları algılayarak oy kullanmasını rica ediyorum.

 

"HODRİ MEYDAN ÇEKİYORUM"

Çok büyük bir algı operasyonları var. Bu algı operasyonunu yıkmamız gerekiyor. Hepsine söylüyorum, ve hodri meydan çekiyorum. Ereğli'nin menfaatlerine kim sahip olmak istiyor? Kim, 'Allah rızası için Ereğli'yi daha ileriye taşırım' diye mücadele ediyor? Maalesef hiç biri. Bir çoğu bir sonraki seçimlerde, 'milletvekilliğine ve belediye başkanlığına geçebilirimin' mücadelesi içerisinde. Bizim tek bir mücadelemiz var Ereğli'nin gasp edilmiş haklarının yerine iade edilmesi, rekabette eşitlik. Ne belediye başkanlığına ne de milletvekilliğine aday olmayacağımı tekrar tekrar beyan ediyorum.

 

"BUNU HERKES GÖRECEK"

Ereğli için mücadele edecek, kapısına gittiği zaman içeri rahat girebilecek, telefon ettiğinde onu bulabilecek, derdini anlatabilecek, derdine çözüm bulacak bir kardeşiniz olarak emrinizdeyim. Ereğli'nin hizmetinde olacağım. Kendimi bu konuda tecrübeli hissediyorum. Ereğli kötü günler değil muhteşem günler yaşayacaktır. Bunu herkes görecek. Ben ve ekibim göreve geldiğinde ilk bir yıllık süre içerisinde dibe vuran ekonominin gözle görülür değişiklik olduğunu bütün Ereğli kamuoyu görecektir. Ben 4 yıllık süreç için yetki istiyorum. Eğer bu dediklerimi yapamazsam, başaramazsam üyelerimiz zaten gerekeni yapacaktır.

 

"EKONOMİK BASKI YAPIYORLAR"

Karşımda tek bir rakip kalmıştır. Geçmişte 7-0 kaybetmiş bir ekibi zaten dikkate almamız söz konusu değildir. Tek rakibim mevcut yönetimdeki arkadaşlardır. Onlar da insanların özgür iradesine müdahale ederek ekonomik baskılarla işi kurtarmaya çalışıyorlar. Bilmiyorlar ki Ereğli esnafı, sanayicisi, tüccarı artık zincirleri kırmıştır"