Kdz. Ereğli OSB girişindeki keskin viraj ve tepenin kaldırılması için sanayicilerin başlattığı adıma devletin de karşı adım attığını belirten Kaymakam Ekşi, "Devlet olarak sanayicimizin her zaman yanındayız. Keskin viraj ve tepenin kaldırılması için önümüzdeki günlerde çalışma başlatacağız. Devlet bu konuya müdahale etti" dedi.

Kdz. Ereğli'nin Bölücek yolu üzeri ve Hamzafakıhlı sınırları içerisinde  Organize Sanayi Bölgesine 500-600 metre mesafede bulunan yokuş üzerindeki keskin virajın kaldırılması için sanayicilerin girişimlerini ve yaşanan sıkıntıyı gazeteniz Önder'in dünkü sayısında, "İşte Ereğli'nin fotoğrafı bu!" başlıklı haberimiz ile gündeme getirmiştik.
Kdz. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında önümüzdeki günlerde bu bölgedeki sıkıntının ortadan kaldırılması için çalışma yapılacağını söyledi.
Ekşi, "Ereğli Organize Sanayi Bölgesi güzergahında yeni bir yol çalışması yapılıyor. Bu yol betonlanacak, bunun ile ilgili de ihale hazırlığı devam etmektedir. Söz konusu yerde ise yeralan evin boşaltılması ile ilgili olarak ev sahibi ile görüştük, ikna ettik. Oradaki firmalarımızda ev yapımı için ortak hareket etmişlerdir.  Keskin virajın ve tepenin kaldırılması için önümüzdeki günlerde çalışma yapacağız. Bu 1 günlük iş değil, tepenin kazınması falan gerekiyor. Sanayicimiz bu tür sıkıntılarla moralini bozmasın. Devlet olarak biz her zaman sanayicimizin sorununu çözmeye hazırız" sözleriyle konuştu.