Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, beraberinde Alaplı İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Levent İşçan, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve İlçe Tarım Müdürü Rafet Aslan Güney Doğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden İlçeye fındık toplamak için gelen mevsimlik işçileri konakladığı bölgelerde ziyaret etti.

İşçilerin çadırlarını gezen Kaymakamı Aydın Memük, mevsimlik işçilerin sorunlarını dinleyerek, bir süre sohbet etti. Çadır kentlerin bir kısmının elektrik, su, tuvalet ve banyo ihtiyacı giderildiğini belirten Memük, geri kalan işler içinde çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Kaymakam Memük, “Doğudan gelen fındık işçileri için tahsis edilen alanlarda öncelikli olarak aydınlatma için elektrik hattı çekildi, su ihtiyacını karşılamak için de çözüm ürettik, WC ve banyo ihtiyaçları da bir iki gün içinde tamamen bitmiş olacak. Gayretlerimiz, işçileri belirlenen bölgelerde toplamak. Zorunlu ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarımız sürüyor, bir kısmına elektrik ve temiz su, wc ve banyo yeri tahsis edildi. Tahsis edilen yerler dışında konaklayan ekipleri bu alanlara alarak sorunu çözeceğiz, Doğudan gelen fındık işçileri, tahsis edilen alanlar dışına yerleşmiş, belirlenen toplu alanlara bu çadır kentleri yerleştireceğiz, işçilerin ihtiyaçlarını bu alanlarda karşılayacak alt yapıda en kısa süre içinde kurulacaktır” dedi.

Öte yandan Aşağı Dağ Köyü sağlık ocağı hekim’i Dr.Kenan Cibaroğlu ve hemşire Ayşegül Dayı çadır kentlerde yaşayan aileler için sağlık taramasına başlattı. İlk gün yapılan sağlık taramasında 50 kişi muayene edildi. Muayene sırasında 10 bebeğe ücretsiz d vitamini 10 bebeğe kandamlası ve yetişkin kadınların kızamık hastalığına karşı aşılandığı, kalan aileler için sağlık taramasına devam edileceği bildirildi.