Alaplı’da Belediyeye ait tuvalette ekmek parasını kazanmaya çalışan Sezgin Ziya Elmas (41) 8 yıldır tuvaletin içinde bulunan 2 metre kare bir odada yaşam mücadelesi veriyor.

Teneke toplayarak geçimini sağladığını anlatan Elmas, çok zor durumda olduğunu devletin yardım elini uzatmasını beklediğini söyledi. Ailesiyle hiç görüşmediğini belirten Elmas, hayat hikayesini şöyle anlattı;

“8 yıldır Belediyeye ait olan tuvalette çalışıyorum. Kalacak yerim olmadığı için tuvaletin içinde bulunan 2 metre kare odada yaşıyorum. Pazaryeri çarşı merkezinden gittikten işlerim bozuldu. Bende geçimimi sağlamak için teneke topluyorum. 10 günde bir 1 çuval teneke toplayarak 5 TL’ye satıyorum. Annem ben 3 yaşındayken öldü. 3 ablam var sadece 1 ablamla telefonla görüşüyoruz. Diğer ablalarım hiç arayıp sormuyor. Babamla konuşmuyorum. 1990 yılında Diyarbakır’da askerlik yaptım. 45 gün dağlarda terörist peşinde koştum. Tuvaletin içinde yaşamak çok zor. Geceleri soğuk oluyor. Bazen fareler yanıma kadar geliyor. Başka kalacak yerim olmadığı için burada yaşamaya mecburum. Devletin uzatacağı yardım elini bekliyorum.”