İlçede belirlenen 8 hassas okulun ilk etapta kent güvenliği sistemine entegrasyonunun sağlanacağını daha sonra da ilçe genelindeki tüm okulların bu sisteme dahil edileceğini ifade eden Madenoğlu, "Okullarımızda ne oluyor, ne bitiyor, yönetimlerimiz icabında oturduğu yerden görebiliyor. Hepimiz için ayrı bir heyecan başlıyor. Bu okullarımızın açılışı toplum hayatımızı da etkiliyor. Trafik, kalabalık, heyecan, kamu hizmetlerinin başarılı olup olmadığını etkiliyor. Okullarımızda öğrenim gören çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitim ve öğrenim görmesi hepimizin bir amacı" dedi.

 

Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı hazırlık toplantısına başkanlık etti. Madenoğlu, Erdemir Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ders zilinin 18 Eylül'de çalacağını, bu nedenle eğitim ve öğretimin sorunsuz başlayarak sürdürülebilmesi için çeşitli önlemler alındığını belirtti.

 

"DEVLETTEN MAAŞ ALIYORSAN GÖREVİNİ YAPACAKSIN"

Toplantıya katılımın az olduğuna dikkati çeken ve herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine vurgu yapan Madenoğlu, "Görevini gereği gibi yapmayan insanlara tolerans gösterme şansınız yok. 'Devlet bu toleransı size gösteriyor' şeklinde bir talimat vermiyor. Devlet diyor ki, 'kamu görevlisi isen ister seçilmiş ol ister atanmış, devletten maaş alıyorsan görevini yapacaksın' diyor" dedi.

 

İLÇEDE 127 OKUL VAR

İlçe genelinde 73'ü ilkokul, 30'u ortaokul, 24'ü lise olmak üzere toplam 127 okulun bulunduğunu anlatan Madenoğlu şöyle konuştu: "Memnuniyetle ifade edebilirim tüm okullarımıza güvenlik kamera sistemi kurulmuştur. Geçtiğimiz aylarda bunun ihalesini gerçekleştirdik. Toplam 270 bin lira bedel ile de ihalesi gerçekleştirildi. Bugün sevinerek söyleyebiliriz ki tüm okullarımızda kamera mevcuttur. Okullarımızda ne oluyor, ne bitiyor, yönetimlerimiz icabında oturduğu yerden görebiliyor. Biz bu sistemi kent merkezindeki kent güvenliği sistemine entegrasyonu için ödenek talep ettik.

 

"HEPİMİZİN AMACI ÖNLEM"

Hepimiz için ayrı bir heyecan başlıyor. Bu okullarımızın açılışı toplum hayatımızı da etkiliyor. Trafik, kalabalık, heyecan, kamu hizmetlerinin başarılı olup olmadığını etkiliyor. Okullarımızda öğrenim gören çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitim ve öğrenim görmesi hepimizin bir amacı. Sınıfta öğretmenlerimiz baş başa kalıyor. Öğretmenimiz inanıyoruz ki mevcut donanımını kapasitesini çocuklarımıza aktarmada elinden geleni fazlasıyla yapıyor, öğretmenlerimize güveniyoruz. Okul yönetimlerimize de güveniyoruz.

 

"İL VE İLÇELERDE YAPILIYOR"

Bu kaliteli eğitimin verilişi amaç edinildiğine göre buraya giden çocuklarımızın ve okulumuzun çevre güvenliği her türlü uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklardan uzak tutulması servislerle güvenli bir şekilde okula taşınması kamera sistemleri ile okulun gerekli yerlerinin idarecilerimiz ve ilgililerce izlenmesi ve benzeri konularda ortaya çıkması ve muhtemel olan aksaklıklar ve sorunları biz burada tartışacağız. İçişleri Bakanlığımızın bir genelgesi vardır bugün tüm Türkiye'de bu saatte bütün il ve ilçelerde bu şekilde bir toplantı yapılmaktadır.

 

ULAŞIM VURGUSU

Çocuklarımızın güvenli bir şekilde taşınması sadece içerisine bindikleri minibüs ve araçlarla mümkün olan ve arz edilen kaliteye ulaşılan bir durum değil. Ulaşıma yollarımızın da açık olması lazım. Bu konuda merkez belediyemiz ve kasaba belediyelerimizin üzerine düşeni imkanları ölçüsünde yaptığına inanıyoruz. Köy yollarımızın da açık olması konusunda özel idarenin takdire şayan çalışmalar yaptığını görüyoruz. Başta belediye başkanlarımız ve özel idare personeline teşekkür ediyorum. Ulaşım olmaz ise araçlar ne kadar kaliteli olursa olsun bir yere ulaşmak mümkün değil"

 

TOPLANTIYA KATILIM

Toplantıya Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İlçe Jandarma Komutan Vekili Murat Köse, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, daire ve okul müdürleri, mahalle ve köy muhtarları ile okul aile birlikleri katıldı. Toplantıda talepler, eksiklikler ve öneriler de karşılıklı değerlendirildi.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)