Kdz.Ereğli İlçe Tarım Müdürü T.Hakan Tekin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme programı kapsamında 2010 yılı makine-ekipman alımlarının desteklenmesi tebliğinin resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından başvuru koşullarını açıkladı.

Hibe programına bireysel olarak başvu rulabileceği gibi şirket, vakıf ve kooperatif bünyesinde de taleplerin değerlendirileceğini belirten Tekin, bireysel baş vurular için 50 bin TL (25 bin TL hibe), şirket, vakıf ve kooperatif başvurularında 100 bin TL (50 bin TL hibe) tutarında başvuruda bulunabileceklerine dikkati çekti. Tekin açıklamasında, "Basınçlı sulama sistemleri için yapılacak başvurularda bu rakamlar 100 bin TL
ve 200 bien TL olarak belirlenmiştir. Başvuruların 45 gün içinde yapılması gerekmekte olup son başvuru tarihi 03 Mayıs 2010 günüdür. Başvuru yeri Zonguldak Tarım İl Müdürlüğüdür. Başvuru Konuların dan bölgemize uygun olanlar; Bölgemizin genel  ara zi yapısı ve tarımsal ürün deseni dikkate alındığında ağırlıklı olarak başvuru yapılabilecek makine ekipmanlar tebliğdeki sırasına göre aşağıda gösterilmiştir. Bunların haricinde makine-ekipman ihtiyacı olanların tebliğde yayınlanan listeye göz atmaları yerinde olacaktır. Arıcılık makine ve ekipmanı, basınçlı sulama sistemi kurulması, el traktörü, motorlu tırpan, pülverizatör, Silaj Makinesi, soğuk hava tesisatlı taşıma aracı, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı gibi. Başvuru yapmak isteyenlerin öncelikle 2010 yılı ÇKS kayıtlarını güncellemeleri gerekmekte olup, uygulama rehberi ile yayınlanacak olan başvuru formu ve ek belgeleri ile Tarım İl Müdürlüğüne müracaat edeceklerdir. Müdürlüğümüzce her türlü teknik bilgi verilecek olup başvuru hazırlama sorumluluğumuz bulunmamaktadır. Çiftçilerimize ve gıda işletmelerine önemle duyurulur."