AKP Milletvekili Erdoğan, İlçe yöneticileri ve köylüler, 12 metrelik isale borusunu 2 metre derinliğindeki kanala  bağladı. İller Bankası Genel Müdürlüğü'nce  devlet-vatandaş işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen  kanalizasyon  şebekesi yapım projesinin ilkine Alaplı'nın Çayköyü Karacallı mahallesinde düzenlenen sembolik törenle start verildi.  AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, İlçe Yöneticileri ile köylülerin katıldığı törende 12 metrelik isale borusu 2 metre derinliğindeki kanala bağlandı. Proje uyarınca  Çayköy ,Ortacı köyleriyle Kürkükler mahallesinin kanalizasyon sorunu yılbaşına kadar çözümlenecek.  İhale yöntemiyle her biri 250 bin TL'ye malolmasına karşın  devlet-vatandaş işbirliğiyle  42 bin TL'ye malolacak  kanalizasyon şebekesi yapımına başlanılması nedeniyle hafta sonunda Alaplı'nın Çayköy'ünde  sembolik tören düzenlendi. Törene AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kaymakam Aydın Memük, İl Tanıtım Medya Başkanı G. İsmail Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Köy muhtarlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı. İller Bankası destekli  kanalizasyon ve içmesuyu projeleri hakkında bilgi alan Erdoğan ve beraberindekiler önce  Çayköy'ün Karacalı mahallesine giderek çalışmaları yerinde incelediler.
Köylerde sorunların çözümü ve hizmetlerin gerçekleştirilmesinde devlet-vatandaş işbirliğinin önemini vurgulayan Milletvekili Erdoğan Projelerin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan köy muhtarları, Kaymakam, İl Genel meclisi ve İl yöneticilerine teşekkür  etti.,''Devlet-vatandaş işbirliğiyle büyük işler gerçekleştiriliyor. Bu tür çalışmalar birlik beraberlik ve kaynaşmamızı sağladığı gibi  sorunlarımızı birlikte değerlendirecek ve çözümün sevincini de birlikte paylaşacağız. 
Bizlerde hizmet  üretebilmenin güzelliklerini sizlerle birlikte yaşıyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun''dedi.
Erdoğan'ın konuşmasının ardından  iş makineları ve köylülerin çalışmasıyla  açımı sürdürülen 2 metre derinliğindeki kanala ilk borunun bağlanması sembolik olarak gerçekleştirildi. Milletvekili Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra  Kürkükler ve Çiçekli köyüne gitti. Çiçekli'de işadamı Halil Arıkan tarafından yapımı sürdürülen su deposu ve çevre düzenleme çalışmalarında incelemelerde bulunuldu. Köy gezilerinde .Erdoğan'ın doğa  tutkunluğuna da tanık olduk.