CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü gönderdiği yazılı açıklamasında, belediye başkan adaylarının Çetin Bozkurt olduğunu şöyle bildirdi.

 

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Genel Merkezimiz tarafından belirlenen başvuru takvimi 1 Ekim 2018 ve 19 Ekim 2018 tarihleri arasında olduğunu açıklamış daha sonra süreyi 26 Ekim 2018 tarihine uzatılmıştır;

Belirlenen süre içinde Devrek Belediye Başkanlığı için aday adayı olarak İlçe Teşkilatımıza Sayın Çetin Bozkurt müracaat etmiştir.

Aday adaylığı başvurusunda başka bir kişi bulunmadığı için 26.10.2018 tarihinde yönetim kurulu toplanmış ve bu toplantı sonucunda  da  tek aday olarak başvuran Sn. Çetin Bozkurt’un adaylığı oybirliğiyle kabul edilmiştir.

Bilindiği gibi başvurunun  yapılacağı tek yer ilçe başkanlığıdır. Ancak gelinen bu süreçte partimizin seçim takvimi ve temayülleri hiçe sayılarak, başka girişimlerin de yapıldığını basından öğrenmiş bulunmaktayız.

Devrek CHP İlçe yönetimi  ve  il yönetimi olarak, Sayın Çetin Bozkurt lehinde aldığımız bu kararın ve attığımız imzaların  arkasında olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.