Zonguldak CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a Ereğli-Devrek yolunu sordu.
 Köktürk hazırladığı soru önergesinde, AKP iktidarının 2009 yılı yatırım programında Devrek-Ereğli karayolu için küçük bir ödenek ayırdığını belirterek, bu ödenek miktarıyla yolun kaç yılda tamamlanacağını sordu.Zonguldak CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, "AKP İktidarının ilgili Bakanının 6 yıl önce TBMM Kürsüsünden vermiş olduğu sözün yerine getirilmemiş olması AKP'nin politikalarının samimi icraatlar üzerine değil, gerçekleştirilmeyen vaatler üzerine kurulduğunu mu göstermektedir?" dedi.Zonguldak için yaşamsal önem taşıyan 56 kilometrelik Devrek-Ereğli yolunun hemen gündeme alınması gerektiğini vurgulayan Köktürk, hazırladığı soru önergesinde şu görüşlere yer verdi:
"Ereğli'nin Ankara'ya, Devrek'in de denize bağlanması açısından Ereğli- Devrek Karayolu çok büyük öneme sahiptir. İki ilçeyi doğrudan birbirine bağlayan ve güzergâhı üzerinde üç belde, on sekiz köy vardır. Zonguldak için yaşamsal önem taşıyan 56 kilometrelik Devrek-Ereğli yolunun hemen gündeme alınması gerekmektedir.
AKP İktidarının İlk Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen kendisine bu konuda sorulan bir soruya şu şekilde yanıt yanıtlamıştır: (22. dönem TBMM Tutanakları, 22.4.2003, 69. Birleşim)
"Bizim, iktidar kanadındaki kendi milletvekillerimiz de sık sık bu projeyi takip ediyor, sizler de takip ediyorsunuz, elbirliğiyle... Biz de sizleri sevindirmek için, buna, püremanet olarak başladık, bu yolun 35 kilometrelik kısmına başladık. Bu yolu bitirmek için bütün gücümle uğraşacağım. Ben, Zonguldaklılara, Zonguldak milletvekillerine söz verdim. Valilikle de görüştük; 35 kilometrelik kısmı, programda olmadığı halde, kamunun imkânlarıyla… 35 kilometre üzerinde çalışmalarımız tamamlanacak. Hatta, benim niyetim, eğer imkânlarımızda bir problem olmazsa, bu yolun tamamını hizmete açmayı planlıyoruz; çalışmalarımız öyle. Arkadaşlarımın o konuda rahat olmalarını istiyorum." Bayındırlık ve İskan Bakanı Ergezen'in bu yanıtının üstünden tam 6 yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına karşın, bu yola yönelik yapılan tüm çalışmalar  bir arpa boyu kadar bile değildir. Her seçim döneminde bu yolun yapımı gündeme gelmekte, vaatler verilmekte; ama seçim sonrası unutulmaktadır. En kötüsü de, TBMM Tutanaklarından da açıkça anlaşılacağı üzere, AKP İktidarının ilgili Bakanının vermiş olduğu sözün bugüne kadar unutulmuş olması, yerine getirilmemesidir.  Son olarak; Devrek - Ereğli Karayolu için AKP İktidarının 2009 Yılı Yatırım Programında son derece küçük ve şekli bir ödenek ayrılmıştır.
Buna göre;
1.AKP İktidarı olarak Devrek - Ereğli Karayolunu ne zaman bitirmeyi hedefliyorsunuz?
2.Devrek - Ereğli Karayolu için 2009 Yılı Yatırım Programında ayrılan ödenek nazara alındığında bu yolun, bu ödenek miktarlarıyla kaç yılda tamamlanması mümkün olabilir?
3.AKP İktidarının ilgili Bakanının 6 yıl önce TBMM Kürsüsünden vermiş olduğu sözün yerine getirilmemiş olması AKP'nin politikalarının samimi icraatlar üzerine değil, gerçekleştirilmeyen vaatler üzerine kurulduğunu mu göstermektedir?"