Devrek Akçabey köyündeki köprünün yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten vatandaşlar, Çaycuma'dakine benzer bir facia yaşamak istemediklerini söyledi. 
Akçabey köyünde bulunan 65 metre uzunluğundaki araç ve yaya trafiğine açık olan köprünün yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Akçabey Köyü Muhtarı Recep Torlak,Köprümüzün bu hale gelmesinin asıl nedeni, inşaatı devam etmekte olan Köprübaşı Barajı. Baraj yetkilileri bize su yatağının iki tarafının da tel ile çevrileceğini, hayvanların suya kapılmaması için önlemler alınacağını ve köprüyü yeniden inşa edeceklerini söylemişlerdi. Bırakın verilen bu sözleri, şu andaki durumumuzu hiç kimse görmüyor dedi.
Köprünün yedi yıllık olduğunu söyleyen Köy Muhtarı Recep Torlak, Bir haftadan buyana bir ayağı yıkılma noktasına gelirken, köprü de gözle görülür bir şekilde yan yatmaya başladı" dedi Torlak, durumu yetkililere bildirdiklerini, bilirkişi geldiğini ve tutanak tuttuklarını söyledi. Gelen bir ekibin "Köprü en kısa sürede yapılacak" dediklerini ifade eden Torlak, Tüm önlemlerimize rağmen vatandaşlarımız yaklaşık on kilometre başka bir yerde geçiş varken, o yolu kullanmıyor. Can ve mal tehlikesi oluşturan bu köprüyü kullanmakta ısrar ediyorlar. 500 nüfusa sahip olan köyün vatandaşları, her şeye rağmen canlarını ve mallarını tehlikeye atarak bu yolu kullanıyorlar, bunu önleyemiyorum diye konuştu.
Köy halkı da, köprü için acil bir önlem alınmasını istedi.