Özel Yeni Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi,  Devrek'te törenle açıldı.
Açılış törenine; Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, İlçe Emniyet Müdürü Murat Biber, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Devrek TSO Başkanı Mehmet Oktay ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Özcan Ulupınar, tesisin hayata geçmesini sağlayan Serhat-Ferhat Yukarıbaş adlı kardeşlere teşekkür ederek; "Engelli kardeşlerimiz için böylesine anlamlı bir okulun ilçemizde hizmete girmesi bizim için büyük bir mutluluk kaynağı. Biz de maddi ve manevi anlamda Yukarıbaş ailesinin yanındayız" şeklinde konuştu.
Kaymakam Hüseyin Öner de tesisin engelli bireyler için büyük bir kazanç olduğunu belirttikten sonra, kurdele kesimi yapıldı.
Topluca okulun odalarını gezen protokol üyeleri, daha sonra birlikte kokteylde sohbet etme imkanı yakaladılar.
Okul Müdürü İsmail Doğan, gazetecilere yaptığı konuşmada; "Özel Yeni Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 7 sınıfımız ve 7 personelimizle 43 zihinsel engelli, otistik, hiperaktif öğrenciye hizmet verecek. Amacımız Devrek'te yaşayan zihinsel engelli çocuklarımızın eğitimini ve gelişimini sağlamaktır. Birlikte ileride güzel işler yapacağımıza inanıyorum" açıklamalarında bulundu.
Okulda Kuran okunduktan sonra tören sona erdi.