Devrek Anadolu Lise Öğrencileri ve Öğretmenleri Almanya’nın Düsseldorf Havaalanında Zonguldaklılar tarafından güller ile karşılandı

Kardeş okul projesi kapsamında Almanya’ya gelen Devrek Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Almanya Zonguldaklılar Derneği Yöneticileri tarafından çicekler ile karşılandı. Karşılamada Witten Lisesi öğretmenleri, öğrencileri ve Devrek Anadolu Lisesi’nin kardeş okulu Projesi mimarı olan Lütfü Dede’de hazır bulundu.

Almanya’ya ilk kez ayak basan Devrek Anadolu Lisesi öğrencileri ve Öğretmenleri çok duygulandı. Okul Müdürü İbrahim Dikenli “Almanya Düsseldorf Havaalanında Zonguldaklılar Derneği Yöneticilerini karşılarında görünce hala kendimizi Zonguldak’taki gibi hissettik” dedi.

Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş Devrek Anadolu Lise’sinin Witten Lise’si ile kardeş okul olmasından çok mutlu olduğunu, özellikle Türkiye’de büyüyen öğrencilerin Avrupa’yı tanıma fırsatı olduğunu, vizyonlarının daha da gelişebileceğini, tabiki Alman öğrencilerinin de  Türkiye’yi yakından tanıma ve özellikle Zonguldak’ı tanıyacaklarına vurgu yaptı.

Devrekli 20 öğrenci, öğretmenleri ve okul Müdürü İbrahim Dikenli bir hafta Almanya’da kalıp kardeş okul projesiyle ilgili programa katıldıktan sonra Türkiye’ye dönecekler.