AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı makamında ziyaret etti. Milletvekili Ulupınar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’ı makamında ziyaret ederek, atıl durumda olan DEVREKTAŞ fabrikasının tekrar faaliyete geçirilmesi konusunu görüştüm. DEVREKTAŞ, ilçenin en önemli ekonomik varlıklarından birisi durumunda idi. Şu an atıl durumda olması hepimizi üzmektedir. Fabrikanın tekrar üretime başlaması bölgemiz için oldukça büyük önem taşımaktadır. Geçmişte 250 kişi bu fabrikada çalışarak evine ekmek götürüyordu. Tekrar faaliyete geçmesi ve ilçemizin potansiyeli olan orman ürünlerine dayalı üretim yaparak ilçemizin ekonomisine tekrar katkı sağlamasını istiyoruz. Bu nedenle çözüm üretmeye çalışıyoruz. İcra-iflas masasında fabrika alıcı bekliyor. İlk satıştaki değerinin oldukça altında bir rakamla alıcı bekleyen fabrikanın durumunun biran önce belirlenmesi ilçemizin yararına olacaktır. Fabrikanın faaliyeti geçirilebilmesi halinde yaklaşık 500 ile 1000 kişi istihdam edilebilir. Devrek’te işi olmayan birçok kişi iş sahibi olabilir. 
Bu nedenle Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan ile görüşerek, Fabrikanın tekrar faaliyete geçirilmesi konusunda destek talep ettim. 
Kendisi ise Fabrika ile ilgili gerekli çalışmaların yapılmasını sağlayacağını ve destek olacağını belirtti. Kendisine teşekkür ederim” dedi.