Kdz. Ereğli'de bir iş yerinden 8 bin lira değerinde parfümeri ve bijuteri malzemesinin çalınması ile ilgili harekete geçen Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dükkânın, iş yeri sahibinin daha önce kısa süreliğine devrettiği H.G.A. tarafından alacakları karşılığında soyulduğunu tespit etti.
Olay, önceki gece Pazaryeri mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Ali D.'ye ait parfümeri ve bijuteri malzemeleri satılan işyerinin kepenklerinin kilidi çekiçle kırılarak açan hırsızlar, işyerinin raflarında bulunan parfümeri, örgü ipi ve güneş gözlüğü mallarının büyük bölümünü çalarak kayıplara karıştı.
Ereğli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yürüttüğü çalışma sonucunda olayı 1 gün geçmeden çözdü.
Ali D., iş yerini 2008 yılında H.G.A'ya (26) devretti. Yaşanan bir ihtilafın ardından 2009 yılında Ali D. iş yerini yeniden devraldı; ancak vergi kaydı H.G.A.'nın üzerinde kaldı.
Ali D.'nin oğlu F.D., iddiaya göre, H.G.A'nın bıraktığı değerli kağıtlar üzerinden piyasaya borç yaptı. Alacaklıların kendisini araması üzerine olayı öğrenen H.G.A., borçlandığı parayı tahsil edemeyeceği düşüncesiyle iş yerine girerek malları çaldı.
İş yerinden çalınan mallar, H.G.A.'nın Gülüç beldesindeki evinde bulundu.
Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Ali D., Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen malları teslim aldı.
H.G.A., poliste ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, F.D.'ye ulaşılamadığı bildirildi.