Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Gençlik Kolları,  Madenci Anıtı önünde toplanarak Öğretim Birliği Yasası’nın kabulünün 87’nci yıldönümü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, Atatürk’ün devrimlerine bağlı olduklarını söylediler. ADD Gençlik Kolları Yönetimi adına basın açıklamasını okuyan Sevcan Özelli, Öğretim Yasası ile Türk toplumunun laik bir eğitime kavuştuğunu belirterek bu ilkelerin takipçisi ve koruyucusu olduklarını ifade etti. ADD Yönetim Kurlu Üyesi Sevcan Özelli, okuduğu basın açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
“DEVRİME DAHA FAZLA
İHTİYAÇ DUYUYORUZ”
“3 Mart 1924, Hilafet ile Evkaf ve Seriye Bakanlıklarının kaldırıldığı; Öğretim Birliği (Tevhid-i Tedrisat) Yasası’nın çıkarıldığı, amaçlanan çağdaş toplum düzeninin temeli olan laik eğitimin yaşama geçirildiği gündür. Türk Devrimi, yani bizim devrimimiz bağımsızlık devrimidir. Çağdaşlık devrimidir. Halk devrimidir. Ulusal demokratik devrimidir. Özgürlük devrimidir. Laiklik devrimidir. Eğitim devrimidir. Eşitlik devrimidir. Hukuk devrimidir. Ne yazık ki bugün, Atatürk devrim ve ilkelerinin eskimiş olduğunu, geçmişte kaldığını, gereksizleştiğini söyleyen aymazlar vardır. Hukukun mahkeme salonlarında bile ayaklar altına alındığı, masumiyet karinesinin yok sayıldığı, hukuksuzlukların gencecik insanların geleceklerini kararttığı, ulusal bütünlüğümüzün ve birliğimizin açık saldın altında bulunduğu, demokrasimizin biçimsel bir hale geldiği, basın özgülüğünden örgütlenme özgürlüğüne, haberleşme özgürlüğünden din ve vicdan özgürlüğüne kadar hemen hemen bütün özgürlüklerin kısıtlandığı hatta ortadan kalktığı, ileri demokrasi söylemleri adı altında baskıcılığın su götürmez bir gerçeklik haline geldiği, halkın egemen güçlere karşı korumasız bırakıldığı, din tüccarlarının ekonomik, toplumsal, siyasal alanda büyük iktidar gücüne sahip olduğu, eğitimin ve hukukun sulandırılarak bilimden, halktan ve laiklikten uzaklaştırıldığı, ulusumuzun ve geleceğimizin sömürgeci anlayışa bağımlı kılındığı, zengin çocuklarının en iyi olanaklarla okuyup, yoksul yurttaşlarımızın nitelikli eğitimden yoksun bırakıldığı, ayrıcalıklı bir zümrenin toplumun üzerine çöreklendiği, kadınlarımızı ikinci sınıf duruma düşürmek isteyen gericilerin iyiden iyiye kendilerini gösterdiği, günümüz ortamında ‘Devrim’e ve onun yasalarına, aymazların söylediklerinin aksine daha fazla gereksinim duyuyoruz.”
“BİLDİRİ HAZIRLAYACAĞIZ”
“Ülkenin geleceğini kuracak olan gençlik, haklarına, özgürlüklerine ve devrimlerine sahip çıkacak ve geleceğini bu temeller üzerine kuracaktır. Gün, devrime yani; hukuka, eşitliğe, bağımsızlığa, laikliğe, halka, çağdaşlığa, demokrasiye, özgürlüklere sahip çıkma ve devrimi daha da ileriye taşıyacak iradeyi gösterme günüdür. Cumhuriyeti ve bağımsızlığı Türk gençliğine emanet eden Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetini koruma, kollama ve ileriye taşıma görevini gençlik olarak tüm baskılara, yıldırmalara karşın yerine getireceğiz. Gün, bunu haykırmanın günüdür. ADD Gençlik Kolları olarak; devrime sahip çıkan siyasal partilere, üniversite topluluklarına ve demokratik kitle örgütlerine sesleniyoruz: Türk gençliğinin gücünü göstermek amacıyla birleşelim, güç birliği oluşturalım. Bu amaçla 3 Mart Devrim Yasalarının 87. yıldönümünde devrime sahip çıkan siyasal partiler, üniversite toplulukları ve demokratik kitle örgütleriyle birlikte ‘Cumhuriyet Bizim-Gelecek Bizim’ şiarıyla bir bildiri hazırlanacak. ‘Cumhuriyet Bizim - Gelecek Bizim’ sloganıyla (farklı kuruluşlarda/örgütlerde görev yapıyor olsalar da) Cumhuriyet temelinde ortaklıklarını gösterecek olan Türk gençliğinin gücünü ve birlikteliğini ortaya koyacağımız bildiride; güncel olaylar, geçmişe atıflar, gençliğin kararlılığı ve geleceği kurma iradesi yer alacaktır.
Bu bağlamda, 21 Ocak 2011 tarihinde yurdun dört bir yanında hukuksuzluğa karşı ortak/kitlesel basın açıklaması yapan örgütümüzün, Devrim Yasalarının 87. Yıldönümünde 21 Ocak 2011 tarihindeki eyleme benzer olarak, kendi renklendirmelerini de yapabilecekleri biçimde, (duyurusunu yapacağımız) kendi bölgelerinde bulunan siyasal partiler, kitle örgütleri ve üniversite topluluklarıyla birlikte ortak/kitlesel basın açıklaması yapmasına karar verilmiştir.”