ÖDP Zonguldak il Başkanı Ali Deliak yazılı açılamasında Hopa’da meydana gelen olayları değerlendirdi ve AKP iktidarının zam, zulüm ve işkence demek olduğunu vurguladı.

 

Deiiak,  “31.05.2011 günü Hopa'da ÖDP, ESP ve Halkevleri çağrısıyla düzenlenen HES karşıtı protesto eyleminde "SU SATILAMAZ" pankartı açan göstericilerin üzerine Polis, cop ve biber gazıyla saldırmıştır. Olaylarda göğsüne darbe alan ve biber gazından etkilenen Devrimci Demokrat emekli öğretmen Metin Lokumcu (54) yaşamını yitirmiş biri ağır olmak üzere çok sayıda gösterici de yaralanmıştır” hatırlatmasını yaparak görüşlerini şöyle ifade etti:

 

“Haber bültenlerinde konu dürüst ve tarafsız habercilik anlayışından uzak bir tarzda yansıtılmış ve sanki Başbakan'ın mitingine ve konvoyuna yönelik bir olaymış gibi verilmiştir. Başbakan'ın düzenlediği mitinge herkesin desteklemek üzere gelmesini beklemek bu ülkede her şeyin toz pembe olarak gösterilmesi anlayışının bir yansımasıdır. Alana gelen yurttaşların alkış makinesi olarak görülmesi oluşturulmak istenilen toplum modelini de çok iyi yansıtmaktadır. Her şeye kuzu kuzu evet diyen bir toplum yaratılmak istenmektedir. Hopa'da olanlar faşist devlet yaratmak isteyenlerin açık terörüdür. Hopa'da mitinge Hopa halkından katılım olmamıştır. Alana getirilen insanların tümü dışarıdan taşıma usulü getirilmişlerdir. Hopa halkının mitinge katılmayacağını bile bile orada miting düzenlemek isteyen Başbakan'ın bu tavrı provakatiftir. Hopa'da devrimcilere gözdağı verilmek istenmiştir. Ancak, bu saldırının hesabı her ortamda sorulacaktır. Haber bültenlerindeki görüntülerden de anlaşılacağı üzere, Bu olaylar üzerine Hopa halkı Başbakan'ın seçim otobüsü ile şehri terki sırasında protestolarını sürdürmüş ancak, bu sırada da kendilerini sanki bir meydan muharebesinde sanan korumaların tümü silahlarını rastgele ve hedef gözetmeden ateşlemiş ve bir katliam tesadüfen olmamıştır.

En ufak bir eleştiriye dahi tahammülü olmayan bir yönetim tarzının ülkede "İleri Demokrasi" söylemleri ve buna çanak tutan yandaş medyasıyla, parlamento çoğunluğuna dayanarak çıkardığı antidemokratik yasalarıyla ve bu yasalar sonucu oluşan yargı organlarıyla bir polis devleti oluşturmaya çalıştığı gün gibi ortadadır.

Yoksulluğun, yolsuzluğun, işkence ve baskıların, işsizliğin dorukta olduğu ülkemizde halkımızın bu gidişe demokratik yollardan son vereceğini umut ediyoruz.

Hopa'da dökülen Devrimci kanı yerde kalmayacak!

AKP iktidarı zam, zulüm, işkence demektir!

Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecektir!”