6 Şubat 2017 günü görev yaptığı İstanbul’da geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşama gözlerini kapapan ve 9  Şubat günü de Kdz. Ereğli’nin Pınarcık Köyü’nde toprağa verilen Öğretmen Mustafa Turgut’un mezarını dostları ziyaret ediyor. Cenazeye de katılan İstanbul’daki meslektaşları 21 Mayıs 2017 günü mezarına gelmişler ve fidan ve çiçek dikerek O’nun anısı önünde saygı ile eğilmişlerdi.

Gençliğinde verdiği mücadeleden dolayı doğum yeri olan Kandilli’de “Devrimci Mustafa” ve öğretmenlik yaptığı İstanbul’da da “Mutu” olarak tanınan Mustafa Turgut’un son ziyaretçisi ÖDP Genel Başkanı Alper Taş oldu. Taş, ÖDP Zonguldak il Başkanı Ali Deliak’ın Ereğli’deki cenaze töreninin ardından, yol arkadaşı ve yakın dostu Mustafa Turgut’un mezarına gitti. Taş burada yaptığı açıklamada, Turgut’u anlatan bir kitap hazırlığı içinde olduklarını belirterek şunları söyledi:





“Bugün Ereğli’de İl Başkanımız canımız sevgili ağabeyimiz Ali Deliak’ı defnettik. Sonsuzluğa uğurladık. Ereğli’deyken tabi kaybettiğimiz çok güzel bir insanımız vardı kardeşimiz vardı. Mustafa Turgut kardeşimizin de mezarlığını bir ziyaret edelim dedik. O’na da bir merhaba diyelim istedik ve O’nun mezarı başındayız. Hem Ali için hem Mustafa için söyleyeceğimiz söz şudur;

Onlar gerçekten bizim kalbimizde yer ettiler. Yani biz var olduğumuz müddetçe onların kalbimizdeki yeri her zaman tazeliğini koruyacak, onların düşünceleri fikirleri eylemleri yaptıkları toplumsal mücadeleler bize mirastır. Biz de o mirası büyütmeye devam edeceğiz,

Mustafa kardeşimiz için tabi O’nun savunduğu eğitim anlayışı bugün Türkiye’de eğitim çok temel bir mesele aslında eğitim diye bir olay bitmiş durumda. Aslında Mustafa’yı anlamlı kılan özelliklerinden birisi iyi bir eğitimci olmasıydı. O’nun anısına ölüm yıldönümünün birinci yılında yakın arkadaşları dostları olarak anısına bir kitap hazırlığımız var. Ölüm yıldönümünde o kitabı tanıtıma sunacağız insanlara sunacağız. O’nun anısı kitapta da yaşamaya devam edecek.”

Alper Taş, daha sonra kendisinin İmam Hatip kökenliği olduğunu da belirterek Mustafa Turgut’u mezarı başında bir süre dua etti.