Zonguldak CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk yaptığı yazılı açıklama ile 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.
Köktürk, "Bugün yaşanan tüm karanlıklara rağmen, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; "Türkiye Cumhuriyeti mesut, Muaffak ve muzaffer olacaktır." Bundan kimsenin asla şüphesi olmamalıdır" dedi.
Zafer Bayramının 87. yıldönümünü kutlayan Zonguldak CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk açıklamasında şunları kaydetti:
"30 Ağustos Zafer Bayramının 87. yıldönümü Büyük Ulusumuza kutlu olsun. Bin yıllardır süren Türk Tarihinin sona erdirilmesi için yerli işbirlikçilerle pazarlıklar yapılıp, Mondros gibi, Sevr gibi ihanet belgeleri imzalandı. Herkesin büyük bir umutsuzluğa düştüğü süreçte, Çanakkale'de gösterdiği büyük başarı nedeniyle ülkemizde ve dünyaca adından söz ettiren Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Paşa,  Kurtuluş Savaşını başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsuna çıktı.  Amasya'da bir genelge yayınlayarak, tehlikenin büyüklüğünü, ihanetin büyüklüğünü, ülkesi için yüzyıllardır savaşlarda canını, kanını veren büyük Türk Ulusu'na açıkladı. Halkın temsilcilerine Erzurum, Sivas Kongreleri'nde Kurtuluş savaşının gerekliliğini anlattı, onların desteğini aldı. Artık Türk Ulusunun geleceğinin belirlenmesinde İstanbul yönetimi değil, Anadolu'da kurulacak olan TBMM Hükümeti söz sahibi olacaktı. Ülkemizin en zor, en karanlık günlerinde Büyük Önderimiz umutsuzluğa, karasızlığa kapılmadan olayları çok iyi yöneterek Türk Ulusunu o tarihi karanlıktan kurtardı. Bir daha Kurtuluş Savaşı öncesindeki karanlık günlere dönülmemesi için, Türk Ulusunun çağdaş dünyadaki yerini alması ve Türk kültürünü çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarılması için büyük devrimleri gerçekleştirdi.  Bugün yaşanan tüm karanlıklara rağmen, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; "Türkiye Cumhuriyeti mesut, Muaffak ve muzaffer olacaktır." Bundan kimsenin asla şüphesi olmamalıdır…
Son derece güç koşullarda "ya bağımsızlık, ya ölüm" kararlılığıyla sahip olduğumuz Laik Demokratik Cumhuriyete ve Atatürk devrimlerine ödünsüz sahip çıkma irademizle tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer haftasını coşkuyla kutlarken, büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz."