Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi, Zonguldak Turizm Platformu ve Zonguldak Sanayi ve Ticaret Odası ortaklığı ile düzenlenen 'Karaelmas Turizm Eğitim Projesi' kapsamında bütün bir yıla yayılması planlanan, kamu ve özel sektör iş birliği ile sektörün mekanizmalarını güçlendirmeyi amaçlayan etkinliğin ikinci oturumu dijital ortamda gerçekleştirildiği bildirildi.
Konuya ilişkin üniversiteden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalıve dekanımız Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel oturumun açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Dekanımız Büyükgüzel, Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi olarak Zonguldak ilinde turizmin gelişimi için attığımız adımlardan bahsederken bu konuda Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi'nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için desteklerini esirgemeyeceğini dile getirdi. 
Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalıise Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak böyle önemli etkinliklerde üniversitemizin de yer almasından gurur duyduğunu ve üniversite olarak gereken desteği vermekten mutlu olduğunu dile getirdi. Ardından Zonguldak Turizm Platformu Başkanı Muhammet Cüntay kendisini ve platformu tanıtan kısa bir konuşma yaptı. Etkinliğin devamında ise Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi'nde görev yapmakta olan Prof. Dr. Cevdet Avcıkurtve Rochester Teknoloji Enstitüsü Saunders İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik alanında görev yapan Doç. Dr. Muhammet Kesgin; turizmin sosyo-kültürel etkileri, yerel halkın turizm hareketlerine adaptasyonu ve Zonguldak özelinde destinasyon yönetiminde iş birlikleri ve ürün geliştirme için yapılabilecekler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ın da katılım gösterdiği etkinliğe, kamu ve özel sektörden ve yerel basından katılımcıların yanı sıra fakültemiz öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi. Avcıkurt, Zonguldak'ın turizm planlamasında turizmin olumsuz sosyo-kültürel etkilerini dikkate almanın gerekliliğine değinirken yöresel ürünlerin özgünlüğünün bozulmaması gerektiğini hatta bu ürünlerin coğrafi işaretlerinin alınmasının büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Kesgin ise; turizm planlamasında yerel halkın planlamaya dahil edilmesinin gerekliliğine vurgu yaparken kritik yoğunluk kavramının önemine dikkat çekti. Yurt dışındaki turistik destinasyonların gelişmek için yaptığı çalışmalardan örnekler sunan Kesgin, Zonguldak ilinde de benzer çalışmaların yapılması için önerilerde bulundu. Avcıkurt ve Kesgin, Batı Karadeniz Bölgesi'ni geleceğin turizminin şekilleneceği yer olarak nitelendirirken iş birliği ve ortaklığın önemine dikkat çekti. Yaklaşık iki buçuk saat süren etkinlik, katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ile son buldu.
Etkinliğin üçüncü oturumu ise 10 Mart 2021 saat 19.00'da Sayın Prof. Dr. Ayhan Gökdeniz ve Sayın Cenk Caner'in katılımları ile dijital ortamda gerçekleştirilecektir.