Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, İlçede ağır tonajlı araçların köy yollarında meydana getirdiği tahribatın önüne geçilmesi ve sorunun çözümünün  Araçların  tonaj tespitinin yapılması,  denetimlerin artması gerektiği ve Ulaştırma Müdürlüğü tarafından seyyar kantar uygulamasının  başlatılması ile mümkün olabileceğini kaydetti.

Memük, İlçede Yığılca istikametinde bulunan ve köylerin ulaşımını sağlayan yolların ağır tonajlı araçlar nedeniyle kullanılamaz bir duruma geldiğine yönelik köy muhtarlarının tepkisi dolayısıyla yaptığı açıklamada bozulan yolların  Yığılca istikametinden başlatıldığını ve Kasımlı köyüne kadar yapılacağını kaydetti. Ağır tonajlı araçların bozduğu yolları yeniden yapmakla sorunun çözüme kavuşmayacağını belirten Memük şöyle dedi:

“Alaplı ve Yığılca arası taşımacılık yapan ağır tonajlı araçların yolları bozması dolayısıyla yol istikametindeki köylerdeki muhtarlar duruma tepkili edindiğimiz bilgilere göre bozulan yollarda gerekli bakım ve onarım çalışmaları Yığılca dan başlamış ve kasımlı köyüne kadar olan kısımdaki yol bakım ve onarımdan geçirilecek. Ama yolların yeniden yapılması sorunu çözmüyor. Ağır tonajlı araçlar geçis sırasında bu yollar gene bozulacak. Sorunun çözümü için bu yolda denetimlerin arttırılması ve Ulaştırma Müdürlüğü tarafından  seyyar kantar uygulaması ile bu yolda taşımacılık yapan ağır tonajlı araçların tonaj tespiti yapılarak yollardaki bozulmalar en asgari seviyeye düşürülebilir