Kdz. Ereğli ilçe Emniyet Müdürlüğü suç ve suçlularla mücadelede  daha çok sivil polisi halktan biri olarak görevlendirerek yeni önlemler almaya başladı.

 

10 Nisan Polis Haftası ile ilgili hazırlıkları çok yönlü sürdüren Kdz. Ereğli ilçe Emniyet Müdürlüğü, görev ve sorumluluk bölgelerinde yeni önlemler alarak hizmet vermeye devam ediyor.

İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş düzenlediği toplantıda, çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

 

?İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde suç ve suçluyla mücadelede daha etkin olabilmek için Asayiş Büro Amirliğinde görev yapmakta olan bir kaç polislerimiz, özel bir eğitimden geçirildi.Bu polislerimiz kimi zaman simitçi, taksi sürücüsü, kimi zamanda temizlik işçisi, postacı ve piyango satıcısı kılığını girmek suretiyle, suçların en çok yaşandığı veya güvenlik ihtiyacının günlük olarak en fazla hissedildiği bölgelerde görevlendirdi.

Ayrıca proje kapsamında, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Asayiş Büro Amirliğinde görev yapmakta olan polis memurları tarafından müşterek olarak, ilçe Merkezinde bulunan (4) simitçi, (152 ) taksi sürücüsü, (120) temizlik işçisi, (27) postacı ve ( 3 ) piyango satıcısına gerek İlçe Emniyet Müdürlüğüne çağırarak, gerekse bulundukları yerlere gitmek suretiyle suç öncesi veya suç sonrasında nasıl hareket edecekleri konusunda bilgiler verilmiştir.

Ve böylelikle, sokaklarda ve caddelerde çalışarak geçimini sağlayan bu tür işlerle uğraşanları da güvenlik hizmetlerin yürütülmesine dahil ederek  polise bilgi akışının düzenli ve sürekli olarak aktarılmasına olanak verecek ve polisin sokak hakimiyetini de en üst seviyelere çıkarılması sağlanacaktır.

Bu projenin uygulanmasıyla;

İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın güven hissi ile hareket edeceklerinden dolayı üzerlerinde oluşabilecek güvensizlik kaygısı da bu projeyle azalmasına neden olacaktır.

Belirlenen bölgelerde özellikle hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık, uyuşturucu kullanma ve satma gibi suçların önlenmesine veya faillerin yakalanmasına neden olacaktır.

Ayrıca İlköğretim ve ortaöğretim okulların, dershanelerin önleri de devamlı kontrol edileceği gibi trafik kurallarını ihlal eden sürücüleri de trafik ekiplerine bildirilmesi ile trafik düzenine katkı sağlayacaktır.

Bu projeyle, ilçemizde var olan huzur ve güvenliğin  yerleşik hale getirilmesi sağlanacaktır.?