7 yıldır yatağa mahkum olan 12 yaşındaki Doğukan Dilbaz'a Kozlu Belediyesi sahip çıkarak, tam teşekküllü tekerlekli sandalye hediye etti. Kozlu Beldesinde ikamet eden Dilbaz ailesinin 12 yaşındaki ve yaklaşık 7 yıldır yatağa mahkum olan Doğukan Dilbaz ile hayatlarını sürdürürken, iddialara göre, 2000 yılında kendisine yapılan bayat ya da tarihi geçmiş kızamık aşısından dolayı mahkum olduğu söylendi. Kozlu Belediyesi 153 Hasta Takip Merkezi Müdürlüğünce takibi yapılan hasta Doğukan Dilbaz'a belediye sahip çıkarak tam teşekküllü tekerlekli sandalye yardımında bulundu. 153 Hasta Takip Merkezi Müdürü Kazım Aldemir, Dilbaz ailesinin durumlarını ön plana aldıklarını belirterek Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'a bildirdiklerini ve Başkan Ali Bektaş'ın talimatıyla tekerlekli sandalye ve yatak yardımında bulunduklarını ifade etti. Aldemir, Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi Müdürlüğü olarak Dilbaz ailesine yardımda bulunduk.
Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın talimatı ile hastamızı ziyaret ettik. Bundan sonra kendilerine ne gerekiyorsa yardımda bulunacağız. 153 Hasta Takip birimi olarak ta tekrar geçmiş olsun diliyorum dedi. Doğukan Dilbaz'ın annesi Aygül Dilbaz ise oğlunun 2000 yılında yapılan bayat ve tarihi geçmiş bir kızamık aşısından kaynaklandığını belirterek oğluna yapılan bu olayın arkasında duracağını söyledi.
Anne Dilbaz, Oğlumun üşüttüğü ve hasta olduğunu fark ederek 6 yıl önce hastaneye getirdik. Ankara'ya sevk ettiler ve belinden sıvı aldılar ve 1 ay süreyle devam ederek, kızamık virüsünün beyine yerleştiği belirlendi. Doktor sonra bize bu durumun böyle devam edeceğini ve yatağa mahkum olarak sürdüreceğini söyledi. Biz de böyle durumu kabullenemedik. Ne yazık ki de böyle devam ediyor. Gücümün yettiği yere kadar bakmaya çalışıyorum ve bakmaya da devam ediyorum. Belediye Başkanımıza yardımlarından ötürü teşekkür ediyorum dedi.