Karadeniz Ereğli'de sayıları giderek artan dilencilere yönelik Ereğli Belediyesine bağlı Zabıta Ekiplerinin denetimleri de tüm hızıyla sürüyor. Önceki gün çarşı merkezinde vatandaşlardan para alıncaya kadar peşini bırakmayan dilenciler toplanarak ilçe  dışına gönderiliyor. Gazetemiz muhabirinin zabıta ekiplerinden aldığı bilgiye göre, "İlçe genelinde belirli noktalarda dilencilik yapan kişiler ekiplerimiz tarafından alınıyor. Vatandaşların bu konuda şikayetlerini bize bildirmesini istiyoruz" dediler.
Öte yandan Çetin Apatay Bulvarı üzerinde de yol kenarlarını mesken edinen küçük çocuklarda kırmızı ışıkta bekleyen araçlara yaklaşıp para talep ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi'nin talimatı ile bu bölgedeki çocuklar uzaklaştırılsada biri gidiyor bir diğeri yerine geliyor.
Vatandaşlarda, "Para alıncaya kadar milletin peşini bırakmıyorlar. Dilencilik yaparak kolay yoldan para kazanmanın içerisindeler. Hele hele ufak çocuklar bu işi o kadar alışkanlık haline getirmiş ki ileride vatanına milletine nasıl bir birey olarak karşımıza çıkacağı tartışılır" dediler.