Kdz.Ereğli’de öz çocuğu ile dilenen H.Ü. imam nikâhlı eşi ile birlikte polis tarafından gözaltına alındı,  6 yaşındaki küçük kız ise devlet koruması altına girdi.

Kdz. Ereğli’de polisin ve zabıta ekiplerinin uyarılarına ve kestikleri cezalara rağmen dilenmeye devam eden dilenciler, insanların duygularını sömürmek için çocuklarını da kullanmaya başladı. Son dönemlerde Kdz.Ereğli’de giderek artan dilenci sayısının önüne geçmek için yetkililer artık düğmeye bastı. Geçtiğimiz günlerde Kdz.Ereğli İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü sokakta yatan ve ba-kıma muhtaç olan 3 kişiyi Nevşehir ’de bulunan özel rehabilitasyon merkezinde bakım altına aldı.
Yine Çetin Apatay Bulvarı Ticaret ve Sanayi Odası önünde konuşlanan H.Ü. (43) çocuğunu yoldan geçen insanların önünde durdurarak paralarını almaya çalışmasına polis son verdi. Kdz.Ereğli’ye bağlı Ruşanlar köyü Kabalak Mahallesi'nde oturduğunu, eşinin kalp hastası olduğunu iddia eden H.Ü., 6 yaşındaki çocuğu M.K. ile birlikte Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlü-ğü'ne getirildi. İmam Nikâhlı eşi ile birlikte yaşadığını ve eşinin çalışamaması nedeni ile dilendiklerini söyleyen H.Ü.’nün üzerinden 450 lira çıktı.
ÇOCUKLAR KULLANILIYOR
Anne, baba ve küçük çocuklarının kimlik sorgulaması yapılırken, 6 yaşındaki M.K.’nın nüfusa kayıtlı olmadığı ortaya çıktı. Hazırlanan tutanakların ardından küçük M.K.’nın devlet güvencesi altına alınmasına karar verildi. M.K., Nüfus Müdürlüğü'ne yapılan kaydın ardından polis ve ailesinin eşliğinde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi. Baba T.K. ve Anne H.Ü. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na girerken kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına, “Ben hırsızlık yapmadım, adam öldürmedim. Eşimi dilendiriyorum, bu doğru. Ne var bunda? Siz gidin hırsızları katilleri çekin. Ekmek parası kazanmak iç in bunu yapıyoruz” sözleri ile tepki gösterdi.