İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede başlattığı "Dinamik Denetim Süreci" uygulaması, Zonguldak'ta hayata geçirildi.

Zonguldak Valisi Tutulmaz, virüsle mücadelede herkese sorumluluk düştüğünü söyledi

Zonguldak'ta kent merkezindeki iş yeri denetimlerine katılan Vali Mustafa Tutulmaz, vatandaşları maske takmaları ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyardı.

Bir restorandaki 65 yaş üzerindeki iki vatandaşın aşı yaptırmadığını öğrenen Tutulmaz, beraberindeki İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner'den vatandaşlara yardımcı olmasını ve randevu alınmasını istedi.

Vali Tutulmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni bir döneme geçtiklerini ve denetimleri daha dinamik hale getireceklerini belirtti.

Herkese sorumluluk düştüğünü vurgulayan Tutulmaz, "Halkımızın her kesimi bu işin bir yanı, takipçisi olacak çünkü mağduriyeti yaşayan hepimiz oluyoruz." dedi.

Tutulmaz, kentin "yüksek riskli" kategoride yer aldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bulunduğumuz konumu kabul etmemiz mümkün değil. Hedefimiz riskin en az olduğu yerler arasında olmak. Ancak bunun bir bedeli var. Bu bedel de son derece dikkatli ve kararlı hareket etmek. Ama bunu elde edemiyorsak 'sarı'da olmaya çalışalım. Bunu da elde edemiyorsak en kötü ihtimalle bulunduğumuz yeri koruyalım çünkü bunun bir üstü kırmızı illerdir. Yükselme eğilimi var. Önümüzdeki süreçte böyle devam ederse kırmızıya doğru yaklaşıyoruz."

Vali Tutulmaz, mutant virüsün kentte de görüldüğünü, dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Denetimlere, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Gönen Süslü ve Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz da katıldı.

Polisin anonslarla vatandaşlara uyarıda bulunduğu kentte, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık ile Tarım ve Orman müdürlükleri ekipleri de sorumluluk sahalarındaki denetimlerini sürdürüyor.