Zonguldak'ta yapılan yol genişletme çalışmaları sırasında dinamitle patlatma yapıldığı sarada karayolundaki ulaşımın durdurulması sürücüleri kızdırdı.


Zonguldak, Ankara, Zonguldak-Bartın ve Zonguldak-Karabük yollarının bağlantısının sağlandığı karayolunda yapılan genişletme çalışmaları sürücüleri çileden çıkartıyor. Zonguldak-Ankara karayolunun 5 kilometresi ile 10 kilometresi arasındaki yol genişletme çalışmaları kapsamında karayolu zaman zaman ulaşıma kapatılıyor. Bu güzergahı kullanan otomobil, kamyon ve diğer araçlar yaklaşık 2 kilometrelik kuyruk oluşturuyor. Bu sırada bazı vatandaşlar araçlardan inerek, yol kenarlarında bulunan ağaçların gölgesine giderek, güneş ve sıcaktan korunmaya çalışıyor. Dinamit patlatması yapıldığı sırada güvenlik açısından kapatılan karayolunda bekleyen sürücü ve vatandaşlar duruma tepki gösteriyor. Çalışmaların belirlenen saatler içinde olması ve daha önceden duyuruların yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar, "Burada uzun süredir bekliyoruz. Hiç bir duyuru yapmıyorlar. BU sıcakta insan bekletilir mi? Buna bir çözüm bulunması gerekir" diyerek tepkilerini dile getirdi.
Patlatma ve yol genişletme çalışmaları sırasında jandarma ekipleri tarafından önlem alınırken, ambulans ve itfaiye gibi önem arz eden araçların geçişine izin veriliyor.