Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, örgüte bağışlanan yardımların amacı dışında kullanılması tanık ifadelerine yansıdı. 

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Yıkılmaz tarafından, 69 tutuklu ve 15 firari sanığın, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede tanık olarak ifadesi yer alan kuyumcu İ.A, cemaatin sohbet toplantılarına katıldığını, toplantılarda "kurban", "burs", "sadaka" ve "himmet" adı altında paralar toplandığını söyledi.

Dini duygularının istismar edildiğini anlamasının ardından cemaat ile ilişiğini kestiğini ifade eden İ.A, ifadesinde başından geçenleri şu şekilde anlattı:

"Ben Fethullah Gülen cemaatinden yaklaşık 4-5 yıl önce ayrıldım. Çünkü ben yıllık olarak 3-4 öğrenciye burs veriyordum. Ayrıca her yıl yine en az 7 kurban hissesi ve himmet parası da veriyordum. Dini duygularımın istismar edilmesinden dolayı yapmış olduğum bu yardımlarımın gerektiği gibi ilgili yerlere ulaştırılmadığını, amacı dışında kullanıldığını anladığımdan cemaatten ayrıldım. Örneğin kurban parası olarak vermiş olduğum paranın tamamının kurban parası olarak kullanılmadığını gördüm. Hatta kesilmiş kurbandan et istediğimde daha önce kesilmiş olduğu anlaşılan donmuş halde bulunan etlerden bana veriyorlardı."

Bu sebeplerden dolayı örgüt ile irtibatını kestiğini kaydeden tanık İ.A. ifadesinde, "Ben cemaate yapmış olduğum tüm yardımları Allah rızası için, dini duygularımın istismar edilmesinden dolayı yaptım. Yukarıda belirttiğim sebeplerden dolayı cemaate bu yardımları şimdi yapmazdım." sözlerine yer verdi.  


(Anadolu Ajansı)