Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)’te örgütlendikleri için işten atılan İzmir Kemalpaşa’da kurulu Ege Doğaltaş ve Mermer Sanayii Ltd. Şti. işçilerinin eyleminin sürdüğü bildirildi.

 

Sendika bu konuda şu açıklamayı yaptı:

 

Yaklaşık 2 ay önce işten atıldıkları için eyleme başlayan işçiler, işverenin duyarsız tutumu ve iş barışını bozucu yöntemlere başvurması üzerine 24 Nisan 2014 tarihinde,

İşyerinin giriş kapısı önüne Direniş Çadırı kurdular. Gece-gündüz 24 saat aileleri ile birlikte eyleme başlayan işçilere ilk destek ziyaretlerini Türk-İş’e bağlı İzmir’de örgütlü sendikaların şube yöneticileri yaptı.

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, 2 ay önce başlayan eylemden direniş çadırının kuruluşuna kadar işçilerle birlikte dayanışmayı sürdürüyor. GMİS MTA Şube Başkanı Sadi Deynez ile birlikte 25 Nisan 2014 tarihinde direniş çadırını ziyaret eden Deriteks İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, Teksif İzmir Bölge Temsilcisi Faruk Aksoy ve Çimse-İş İzmir Şube örgütlenme uzmanı Yaşar Çam’ı karşılayan Tutkun, ziyaretçilere verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti. Tutkun, yaptığı konuşmada şunları söyledi.

 

“Yaklaşık 2 aydır İzmir Kemal Paşa’da bulunan Ege Doğal Taş Mermer Sanayinde örgütlediğimiz işçileri sendikalı oldukları için işten atan işveren ile mücadele ediyoruz. Basın açıklamamız, Uluslararası Mermer  Fuarı açılışında yaptığımız eylem ve bugün başlattığımız direniş eylemi devam ediyor. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi ve bu arkadaşlarımızın sendikalı olarak iş başı yapmaları için yasal ve demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz.  İşvereni aklı selim davranmaya çağıyor ve masa başında bu sorunu çözüme kavuşturalım diyoruz”.