Ereğli Gençlik Platformu, Devrim Bulvarında yer alan park alanında Mısır, Suriye, Doğu Türkistan, Çin, Hindistan ve Arakan'da müslümanlara yönelik gerçekleştirilen katliamlara yönelik gerçekleştirilen direnişe destek vererek oturma eylemi gerçekleştirdi.

Hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı olmadan Ereğli'de yaşayan gençler olarak, "Mazlum her yerde mazlum zalim her yerde zalim" sloganı altında zalimin karşısında mazlumun genç sesi olarak toplandıklarını belirten Ereğli Gençlik Platformu Sözcüsü Ömer Faruk, "Koca insanlık ailesinin birer fertleri olarak, bu zulümler karşısında Mısır Adeviyye meydanındaki kardeşlerimizin acısını yüreklerimizde hissetmek için burada nöbetteyiz" dedi.

Faruk yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

"Bugün zulmün diğer bir ismi olan Suriye'de olayların başladığı tarihten bu yana Esed ve yandaşlarının kimyasal silah kullanımıyla da birlikte 2 bin 305'i, 10 yaşın altında olmak üzere 10 bin TL'den fazla çocuk öldürüldü. Yanısıra unutulmaya yüz tutmuş olan Arakan'da müslümanlar ızgarayla yakılarak katledildi. Katliamın gerçek boyutları çok ürkütücü. Mısır'da 6 bin 181 şehit, 25 bin 552 yaralı, 18 bin 565 tutuklu var ve hala kan dökülmeye devam ediyor. Buna rağmen darbeci Sisi'ye karşı olan mücadeleden geri adım atmadan namluya ve kurşuna korkmadan göğüs geren Mısır halkı sadece kendisi ve Muhammed Mursi için direnmiyor, Kudüs, Mescidi Aksa, Filisten'e özgürlük kapısı açmak için dünya mazlumları için Hz.Muhammed'in izzet ve şerefi için direniyor. Peki bizler ne yapıyoruz. Rabia müslümanca duruşun insanca duruşun, direnişin özgürlüğün yeni adıdır. Dünyadaki bu vahşi katliamlar karşısında daha ne zamana kadar susacaksınız? Dünyamızı bize zindan eden kötülere karşı durmayacak ve daha fazla kan dökmelerine seyirci mi kalacağız? Ey erkekliğe toz kondurmayanlar, mahallemizin çocukları öldürülüyor, kızlarımızın ırzına geçiliyor, nerdesiniz? Ey ümmetin sevaptır diye cenazeden cenazeye koşan anneler, mahallemizdeki Fatmaları, Ayşelerin çocukları katlediliyor, cenazelerimiz var neredesiniz? Allah'ın ipine sarılmadığımız için zalimlerin bizim başımıza musallat olduğunu, mazlumlara yardım ettiğimizde, mallarımızı Allah rızası için harcadığımızda Allah'ın bizlere kat kat karşılığını vereceğini unutmayalım. Mısır ve Suriye, Doğu Türkistan, Çin, Hindistan ve Arakan'da gerçekleşen katliamlar karşısında oluşan direnişi destekliyor ve Ereğlili genç müslümanlar olarak bu direnişe desteğimizi göstermek için ilçemiz Ereğli adına insanlığın sorumluluğunu hatırlatıcı ve müslüman duyarlılığını ortaya koyucu oturma eylemi düzenleme kararı aldık. 3 Gün içerisinde 2'şer saat  olmak üzere toplam 6 saat oturma eylemi gerçekleştireceğiz ve bu eylemler sırasında Kuran'ı Kerim, meali, şiir, marşlar dinletilecektir"

Grup yaklaşık 2 saat oturma eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Gençlere çevreden geçen vatandaşların da alkışlarla destek verdiği gözlendi.