​Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı’nın  Dirgine Ormanlarında damga ve üretim çalışmalarını yerinde inceledi ve inkişafta bulunduğu açıklandı.

Bölge Müdürlüğünün açıklamasında motivasyon ve üretimde empati vurgusu şöyle bildirildi:

 

Gölcük Şefliğinin 2018 yılı damga çalışmalarına ve Kurdeşe Şefliği üretim çalışmalarına bizzat katıldı. Üretim yapanların sorunları dinlenerek bir süre kabuk soyma yaparak empati yapıldı. Ardından İşletme şefince yapılan damgaya iştirak edilerek motivasyon hedeflendi.

 

İnceleme ve denetim faaliyetinde Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı’ ya Dirgine İşletme Müdür Esra Karali, İşletme Şefi, Orman Muhafaza Memurları ve işçiler katıldı. Gölcük Şefliğinde devam eden damga çalışmalarında meşcerenin aktüel durumu gözönünde bulundurularak, cd çağında ve 3  kapalılığında  olan kayın ve  meşe  karışık meşcerede yapılacak olan silvikültürel esaslar, damgalama şekli konularında uygulama gerçekleştirdikten sonra Kurdeşe Şefliği üretim çalışmalarını inceleyen Sn. Beyazlı standartlara uygun ve en yüksek verimle, iş güvenliği tedbirlerinin titizlikle uygulanarak yapılması gerekliliği konusuna dikkat çekmesinin ardından damgalama tekniği, ağaç kesme ve kesmede güvenlik kuralları ve kesilen ağacın standartlara ve piyasa icaplarına uygun olarak kıymetlendirilmesi konusunda bilgiler verdi.

 

Beyazlı İşletme Müdürlüğü çalışanları ve işçilere hitaben yaptığı konuşmada şöyle dedi:

 

“Bugün dikili damga işleri, güvenli kesim ve ağaç devirme teknikleri, standartlara göre boylama ve ölçme uygulamaları ve bu uygulamalar sırasında karşılaşılan sorunlarınızı yerinde gördük. Bir ürün üzerinde kalite ve belli ölçülerde anlayış birliğinin oluşmasını sağlamak için o işin kaynağına inmelisiniz. Biz köklü bir teşkilatız. Hem teşkilatta çalışmak, hem Zonguldak'ta ve Dirgine’ de çalışmak hakikaten bir bahtiyarlık. Bu gün anlattıklarımız göz önünde bulundurarak, ama yetinmeyerek, yeni gelişmeleri de sürekli takip ederek, bu işleri hep beraber yapacağız. Bizim meslekte esas hareketi veren Orman İşletme Şeflikleri ve orman köylüleridir, bütün işler onların üzerindedir.  Önce can güvenliği, Allah”tan kazasız ve hayırlı kazançlar diliyorum."