Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Emre Erbaycu, 2011 yılının verimli geçtiğini belirtti.
2010 yılında 127 bin olan hasta müracaatının yüzde 25'lik bir artışla 2011 yılında 157 bin olduğuna dikkat çeken Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim Dr. Emre Erbaycu, ücretlerdeki indirimler ve yalnıza katkı paylarını ödenmesi hasta sayısının artışında etkili olduğunu ifade etti. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yeni binasının temelinin 2012 yılında atılmasını beklediklerini söyleyen Erbaycu, şöyle dedi:
Öncelikle yeni yıl hepimize sağlık mutluluk ve başarı getirsin. Tabi iyisiyle kötüsüyle bir yılı geride bıraktık. 2011 yılı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak da çok verimli geçti. Tabii geçmiş senelere baktığımızda 2010 yılında merkezimize 127 bin hasta müracaatı olmuşken, 2011 yılında 157 bin hasta müracaatı olmuştur. Bir yılda yüzde 25'lik bir artış olmuştur. Aynı zamanda yaptığımız işlem adetlerinde de bir artış olmuştur. Bunlardan örneğin dolgu sayılarımızda yüzde 200'lük bir artış, kanal tedavisi sayılarımızda yüzde 350'lik bir artış, protez sayılarımızda da yüzde 100'lük bir artış meydana geldi. Vatandaşlarımızın protez ücretlerinde ödemiş oldukları ücretlerdeki indirimler, sadece katkı paylarını ödemeleri hasta sayımızın artışında da etkili olmuştur. Bununla birlikte yüzde 5'lik diş çekim sayımızda düşüş olmuştur. Hizmet ve hasta sayımızın artmasıyla kaliteden de ödün vermiyoruz. En yüksek çıtada tutmaya çalışıyoruz. Malum merkezimizin fiziki şartları ağız diş sağlığı merkezinin çok daha iyi şartlarda verilmesine bir engel teşkil etse de kalite olarak çok iyi şartlarda hiç ödün vermiyoruz.
2012 yılı hedeflerimizin içinde de yeni binamızın da 30 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin temelinin atılmasını bekliyoruz. Sözleşme aşamasına kadar ihalemiz gel-di, herhangi bir sorun yoktur.