Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği tarafından 20 diş hekimine stres ve başa çıkma yolları konularında İnsan Kaynakları Davranış Yönetim Bilimleri Eğitmeni Psikolog Yasin Öztürk tarafından eğitim verildi.
Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yaklaşık altı saat süren ve yüzde 40 teorik, yüzde 60 ise uygulamalı olarak verilen eğitime konuşmacı olarak katılan Psikolog Yasin Öztürk, özellikle stresle baş etme yöntemleri, strese dayanıklılığı artırmak için rahatlama teknikleri, günümüz iş ve özel yaşamında zaman ve stres faktörü, bir işe sonunu düşünerek başlamak, çevresel faktörlerin analizi ve önlem alınması, stresin beden üzerindeki belirtileri gibi konularda ayrıntılı olarak bilgiler verdi. Eğitimin çok faydalı geçtiğini belirten Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Emre Erbaycu, Kurumsal olarak amacımız çalışanlarımızın günlük hayatında sıkça karşılaştıkları stres ile baş etme yöntemlerini geliştirmek, zamanı etkili kullanmak ve moral motivasyon birliktelik olduğunu belirterek, bu eğitimleri yılda iki kez yapmayı amaçlıyoruz. Diş hekimliği mesleği zor bir meslek" dedi.
Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin kurumsal olarak başarıyı yakaladığını belirten Emre Erbaycu, Bundan sonra insan gücüne daha çok yatırım yapmayı hedefliyoruz. Bizler kamuda sağlık hizmeti sunan bireyleriz, mesleğimiz itibari ile zaman ve stres iş hayatımızda çok önemli yer almaktadır. Kurum olarak sosyal etkinliklere de çok önem vermekteyiz. Psikolog Yasin Öztürk tarafından diş doktorlarımıza verdiğimiz bu etkinlik ile Zonguldak da kamuda görev yapan diş hekimlerimizin bir nebze olsun günlük hayatta karşılaştıkları olumsuzluklarla nasıl mücadele etmemiz gerektiği, zamanı nasıl kullanmamız gerektiği konularında bilinçlenmiş olduk diye konuştu.