Hakkari’nin Yüksekova Dağlıca bölgesi ve ardından Iğdır’da yaşanan terör saldırılarında şehit olan  askerlerimize ve polislerimize rahmet yakınlarına ve Türk ulusuna baş sağlığı dileyen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kdz. Ereğli Şube Başkanı Özlem Kölemenoğlu, “Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya Türk Ulusunun birliğini bozmaya hiçbir şer odağının gücü yetmeyecektir” dedi.

ADD’nin dışında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği  (ÇYDD) Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Eğitim-İş, Alevi Kültür Derneği, Demokratik Sol Parti (DSP) ve Vatan Partisi (VP) İlçe Başkan ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda, terör olayları kınandı.

Grup adına konuşan Kölemenoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son aylarda artan terör olaylarının sorumlusunun kimler olduğunu hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Bu olayların sorumlusu, açılım süreci ninnileriyle, analar ağlamasın masallarıyla halkımızı aldatarak terör örgütünün Ülke içinde silah ve cephane yığınağı yapmasına göz yuman siyasi iktidardır.

Bunun neticesinde terör örgütü Güneydoğu bölgemizde adı sözde özyönetim olan ve temelinde özerklik yatan hayali düşüncelerini hayata geçirmeye çalışmaktadır. Terörle ve teröristle müzakere değil mücadele edilmelidir. Siyasi iktidar yaklaşan seçimlerde oylarını arttırmak için adeta şehit sayısının artmasına göz yummaktadır. Şehit cenazelerinde acılı ailelerin gösterdikleri tepkileri dahi kabul edememektedir.

Yıllardır terörle başarılı bir şekilde mücadele eden silahlı kuvvetlerimiz terörü tamamen bitirmiş ve teröre karşı büyük bir başarı kazanmış iken AKP’nin iktidara gelişi ile verilen tavizlerle terör yeniden canlanmış ve şehit sayıları hızla artmıştır. Özellikle son Dağlıca’daki hain pusuda şehit edilen asker sayımızın net olarak açıklanamamış olması siyasi iktidarın terör konusunda ne kadar aciz olduğunu göstermektedir. Türk Ulusu bilmelidir ki yıllardır Ülkemiz üzerindeki emperyalist hedeflerini gerçekleştirmek isteyen dış güçler ve işbirlikçileri bu emellerine ulaşamayacaklardır.

Bölücü terör örgütünün Dağlıca’da gerçekleştirdiği alçakça saldırı teröre karşı akıllı, kararlı ve tek vücut olmamız gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya Türk Ulusunun birliğini bozmaya hiçbir şer odağının gücü yetmeyecektir. Son günlerdeki terör olaylarını esefle kınıyor, Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü sağlamak uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.”