Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Bölümü ve diş kliniği hizmete açıldı.

ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, ZKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Mungan ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan ZKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naime Bilinç Bulucu, "Zonguldak'ta nihayet ağız ve diş sağlığı hizmeti verecek olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. İlk etapta 30 öğrenciyle diş hekimliği bölümünde hizmete başlıyoruz. Ayrıca son derece modern şartlarda oluşturduğumuz diş kliniğini de Zonguldaklıların hizmetine sokuyoruz." dedi.

Zonguldak'a Diş Hekimliği Bölümü'nün açılmasının önemine değinen Zonguldak Vali Yardımcısı Özdemir şunları söyledi: "Diş hekimliği bölümü burada herhalde büyük bir boşluktu, sayın rektör ve diğer yöneticiler çabalarıyla bu bölümü kentimize kazandırdı. Emeği geçenleri kutluyorum. 30 öğrenciyle başlayan bu bölüm, ileride inşallah 100 ve 1000'lere çıkacaktır."

Daha sonra klinik, kurdele kesilmesiyle hizmete açıldı. Burada davetlilere diş kliniği tanıtıldı. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bulucu; Vali Yardımcısı Özdemir, Belediye Başkanı Eşref ve Rektör Açıkgöz'e diş muayenesi yaptı.