Zonguldak Diyabetliler Derneği, "14 Kasım Diyabetliler Günü" dolayısıyla, önceki gün Belediye Nikah Salonu'nda halk bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Belediye Başkanı İsmail Eşref'in de katıldığı toplantıda, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi doktorları Yücel Alagöz ve Ercan Özdemir, Zonguldaklı vatandaşları diyabet hastalığı konusunda bilgilendirdi.
Ayrıca, İş-Kur Müdürü Cemal Yiğit, Diyabetliler Derneği'nin başvurduğu bilgisayarlı muhasebe kursunun onaylandığını açıkladı.
Yücel Alagöz hastalık hakkında şu bilgileri verdi:
"Diyabet, vücudumuzda pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insulin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumunda gelişen ve ömür boyu süren bir hastalıktır. Sonuç olarak kişi, yediği besinlerden kana geçen şekeri yani glikozu kullanamaz ve kan şekeri yükselir. Diyabet tedavisinde kan şekeri kontrolünü sağlamak için sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazanılması önemlidir. Diyabeti olmayan bireylerde olduğu gibi diyabetli bireylerinde yeterli ve dengeli beslenmeyi öğrenmesi ve öğrendiklerini günlük yaşamda uygulaması sağlıklı bir yaşamın temelini oluşturur. Diyabet tedavisinin amacı kan şekeri düzeyinizi normal sınırlar içerisinde tutarak, kısa veya uzun dönemde oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemek veya geciktirmektir"
Vatandaşlar sorduğu sorularla, diyabet hakkında bilgilerini pekiştirme fırsatı yakaladılar.