Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Diyabet Eğitimi,Yönetimi konferansı düzenlendi.

 

Alaplı Anadolu Lisesi, konferans salonunda düzenlenen konferansta konuşan, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi,Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, Diyabet, insan sağlığını ve vücudun tüm dokularını derinden etkileyen, tedavi edilmezse zamanla bütün organlara zarar verebilen ağır fakat sinsi bir hastalık olduğunu söyledi.

 

Türkiye'de okul sayısı on binlerle  olmasına rağmen okul hemşiresi sayısı yüzlerce olduğunu ifade eden Arslanoğlu, “Diyabeti başa gelen bir felaket değil, kontrol edilmesi kendi ellerinde olan, çözülebilir bir durum olarak ailelerin algılaması gerekir. Ailenin çocuktan beslenme performansı beklemek yerine yaptığı alışverişten pişirdiği yemeğe ve sofradaki davranışına kadar kendisi doğruları uygulayarak çocuğa model oluşturması gerekir. Çocuğun ve ailenin tüm sosyal ortamlarda rutin uygulamaları sürdürecek bilinç ve beceriyi sürdürecek şekilde eğitilmeleri gerekir." diye konuştu.

 

 Arslanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı,Sağlık Bakanlığı ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği işbirliğinde Okulda diyabet programı başlatıldığını belirterek, "Bu programın bir modülü var. Bir çocuk diyabet olduğunda okuldaki yönetici ve öğretmeni ona nasıl bir yaklaşım yapması gerektiği ile ilgi bir programdır.Bizler 3 yıldır diyabet haftasında bu program çerçevesin de okullarda Okul ve Diyabet konularına yer veriyoruz." dedi.

Konferansa,İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Okul Müdürleri,Öğretmenler,öğrenciler ve veliler katıldı.