Zonguldak Diyabet ve Kronik Hastalar Derneği Genel Başkanı Çetin Terzioğlu, diyabetli hastaların beslenmelerine dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu. Diyabetin bir hastalık değil yaşam biçimi olduğuna dikkat çeken Terzioğlu, beslenme planı ile ilgili de şöyle dedi:
"Diyabet bir yaşam tarzıdır. Diyabetli hastalarımız egzersiz, beslenme, ilaç kullanımı ve diyabet eğitimlerini öğrendiklerinde uyguladıklarında normal insandan daha sağlıklı yaşayacaklar. Ömürlerinin 10 sene uzatıldığı bilim adamları tarafından kanıtlanmıştır. Diyabetle beslenme ile ilgili temel öğünler vardır. Sabah ince dilim beyaz peynir, ince dilim ekmek ve domates salatalık gibi yiyecekler yenmelidir. Öğlen sebze yemeği, yoğurt, meyve ve akşam yemeklerinde de bir köfte veya aynı miktarda et tüketilmelidir. Yatmadan önce şekersiz süt ve yoğurt ve mutlaka meyve yenmelidir."
Her ayın son Cuma günü halkı bilgilendirme toplantısının 29 Haziran 2012 günü yapılacağını ifade eden Terzioğlu, "29 Haziran 2012 günü Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda halkı bilgilendirme toplantısı yapacağız. Tüm halkımızı bekliyoruz. İlgi görüldüğü sürece eğitimler devam edecektir" diye sözlerini tamamladı.