Zonguldak'ın merkezinde, Çaycuma ve Devrek ilçelerinde bulunan diyaliz hastaları piknikte buluştu. Zonguldak, Çaycuma ve Devrek Özel Can Diyaliz Merkezi doktor, hemşire ve hastaları Çayköy Orman ve Piknik alanında piknik yaptı. Can Diyaliz Merkezleri Sorumlusu Doktor Bünyamın Altundağ'ın yanı sıra şube sorumlu hekimleri, Zonguldak Diyabet Diyaliz ve Kronik Hastaları Derneği Genel Başkanı Çetin Terzioğlu ve çok sayıda diyaliz hastası ile yakınları katıldı. Canlı müzik eşliğinde yapılan piknikte diyaliz hastaları zaman zaman dans ederken, sıcaklarda temiz ve serin havada bulunmanın keyfini sürdüler. Pikniğin bu yıl daha geç bir tarihte yapılmasının sebebini anlatan Doktor Bünyamin Altundal, "Geleneksel olarak düzenlediğimiz bu piknikler, hastalarımız içinde diyaliz merkezi personeli içinde büyük önem taşıyor. Bu pikniği bu yıl biraz daha geç yaptık. Bu da bu yıl yaptığımız düğünlerden kaynaklandı. Merkezimizin 5 çalışanı düğün etti. 2 çalışanı daha düğün edecek. Ancak bu güne organize edebildik" dedi.
Böbrek nakli ve diyaliz hastalarının dikkat etmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulunan Altundal, "Hastalarımız, kendilerine verilen diyet listelerine ne kadar dikkat eder, ne kadar az su içerse bu hastalarımızın menfaatine oluyor. Çünkü diyaliz esnasında tansiyon düşüklüğüne bağlı ciddi sorunlar yaşayabiliyor. Sıfır tuz sloganı ile başlattığımız minimum tuz tüketimi konusu olmaz üzere hekimlerimizin söylediklerine dikkat eden hastalar, diyaliz esnasında da sonrasında da sıkıntı yaşamıyorlar. Sıkıntı da yaşamaz, diyaliz onlar için bir işkenceye dönüşmez. Sadece belirli dönemlerde gelip, diyalize giren ve bizleri görüp giden insanlar olurlar. Bunu bazı hastalarımız başardı. Başaran hastalar da gayet rahat ve sağlıklı oluyor" diye konuştu.   Diyaliz merkezlerini paravan şirket gibi görülmemesi konusunda ikazlarda bulunan Zonguldak Diyabet Diyaliz ve Kronik Hastaları Derneği Genel Başkanı Çetin Terzioğlu, hastalardan sağlıklarını maddi menfaatlere satmamalarını istedi.
Terzioğlu hastaları şöyle uyardı;
 "Dernek olarak, diyaliz hastalarına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bakım ücretleri konusunda derneğimize, talep ve şikayetler geliyor. Hastalarımızın sıkıntılarını, sorunlarını çözmeye yada ilgilere anlatmaya çalışıyoruz. Diyaliz merkezleri paravan şirket gibi görmeyelim. Sağlımızı parayla satmayalım. Sağlığınızı kesinlikle satmayın. Sağlığınızı en güzel şekilde hizmet aldığınız yerlere emanet edin. Aksi takdirde sorunlar yaşayan siz olursunuz. Zaten bakım ücretleri gibi konularda derneğimiz yardımcı oluyor." 
Konuşmaların ardından ise Kemal Yılmaz isimli diyaliz hastası bağlama çalarken, Çaycuma Can Diyaliz merkezi personelinden Ayşegül Çakan ise türküler söyledi.