Karadeniz Ereğli Özel Anadolu Hastanesi, hastanelerinde tedavi gören diyaliz hastaları için moral yemeği düzenledi.
Çok sayıda hasta ve hasta yakınının katıldığı yemekte yapılan çekiliş sonucu hediyeler dağıtıldı. Yemekte konuşan Anadolu Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ercan Yalçın, diyabet hastalığının çok meşakkatli bir hastalık olduğunun, bundan 3-4 yıl öncesinde ilçedeki diyaliz ünitelerinin yeterli olmaması sebebiyle, diyaliz hastalarının çok zor koşullarda çevre illere gitmek zorunda kaldığının altını çizerek, Anadolu Hastanesi’nin ilçedeki bu sorunu büyük ölçüde çözdüğünü söyledi.
Karadeniz Ereğli Özel Anadolu Hastanesi tedavisini yürüttüğü diyaliz hastaları ve yakınlarına moral yemeği düzenledi. Erdemir Mühendisler Derneği’nde düzenlenen moral yemeğinde çok sayıda diyaliz hastası ve yakınlarının yanı sıra Anadolu Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ercan Yalçın, hastane ortaklarından Op. Dr. Mehmet Ali Yeşilada, Başhekim Yardımcısı Diyaliz Dr. Seda Kuz ile hastanenin diyaliz servisinde görev yapan hemşire ve yöneticiler de hazır bulundular.
Diyaliz hastalarına ve ailelerine verilen yemek öncesinde bir konuşma yapan Anadolu Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ercan Yalçın, diyaliz hastalığının çok zor ve meşakkatli bir hastalık olduğuna dikkat çekerek, “Sizlerin de bildiği gibi diyaliz hastalığı çok meşakkatli bir hastalıktır. Gönül ister ki tüm hastalarımız en kısa zamanda sağlıklarına kavuşsunlar. Fakat daha bundan 3-4 yıl öncesinde ilçemizdeki diyaliz ünitelerinin yetersizliği siz hastalarımızın zor koşullarda çevre illere giderek tedavi görmelerine neden oluyordu. Şimdi hastanemiz diyaliz ünitesinin yanı sıra ilçemizdeki diyaliz ünitelerinin sayısının artması en azından tedavilerinizin yaşadığınız kentte yapılabilmesi imkanını sağladı” dedi.
Hastanelerinde tedavi gören hasta ve yakınlarıyla hastane dışında da bir araya gelerek hoş vakit geçirmek için böyle bir moral yemeğini organize ettiklerini dile getiren Başhekim Op. Dr. Ercan Yalçın, yemeğe katılan tüm hasta ve yakınlarına teşekkürlerini sundu.
Karadeniz Ereğli Özel Anadolu Hastanesi’nin diyaliz hastaları için düzenlediği moral yemeğinde yapılan çekiliş sonrası hastalara hediyeler verilirken, diyaliz hastaları, yakınları ve hastane personeli canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.