Alaplı'da 2007 yılında temeli atılan 2010 yılında yüzde 95'i tamamlanan Alaplı Diyaliz Ünitesi İnşaatının tamamlanması için Sağlık Bakanlığından çevre düzenlemesi için çıkan 50 Bin TL ödeneğin kullanılması bekleniyor.

Alaplı'da 2007 yılında Alaplı Kaymakamlığı, Alaplı Belediye Başkanlığı ve hayırsever vatandaşların katkısıyla temeli atılan Alaplı Diyaliz Ünitesi inşaatının tamamlanması için Sağlık Bakanlığından çevre düzenlemesi için çıkan 50 Bin TL'lik ödeneğin kullanılması bekleniyor. Alaplı'da 50'ye yakın diyaliz hastasının umudu olan diyaliz hastanesinin ne zaman hizmete açılacağı merak konusu olurken, Sağlık Bakanlığından çevre düzenlemesi için çıkan 50 Bin TL ödeneğin ihaleye çıkması ve ünitede içerisinde eksik olan malzemelerin tamamlanmasını ardından Diyaliz ünitesinin hizmete açılabileceği belirtiliyor. Diyaliz ünitesinin yüzde 95'in tamamlandığını ifade eden Alaplı Devlet Hastanesi Baş Hekimi Opr. Dr. Fuat Gündoğdu, Diyaliz ünitesinin tamamlanması için Sağlık Bakanlığından çevre düzenlemesi için çıkan 50 Bin TL'lik ödeneğin İl sağlık müdürlüğü tarafından ihaleye çıkması gerekiyor. Bizde beklemediğiz ayrıca ünitenin içinde eksiklerimiz var bunlarından tamamlanması gerekiyor."

DEVLET HASTANENİN YATAK
KAPASİTESİ DÜŞÜRÜLDÜ
Alaplı Devlet hastanesinde 50 olan yatak kapasitesi 25 düşürüldü. Doktor sıkıntısı yüzünden yatak kapasitesinde doluluk oranında düşüş olduğundan dolayı yatak sayısında düşüş oldu. Hastanemizde istediğimiz doktorlar olmadığından dolayı hastalar yakın İlçelere gidiyor. Bu nedenle yatak kapasitesi düşürüldü. Acilen Kulak -burun, Dâhiliye, Ortopedi, Göz ve Enfeksiyon Hastalıkları uzmanları gerekli. Şu anda en fazla hastayla karşılaşan dâhiliyenin yükü tek doktorun omuzlarında" dedi.