Zonguldak'ta bir metreyi bulan kar nedeniyle diyalize gidemeyen Ferdane teyzenin imdadına, sağlık ekipleri paletli ambulansla yetişti.
Zonguldak'ta aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle, 9 yıldan bu yana diyalize giren 85 yaşındaki Ferdane Değirmenci, diyaliz merkezine gidemedi. Kozlu beldesine bağlı İhsaniye Mahallesi Zeytindalı Sokak'ta kızı Fatma Aydın ile birlikte ikamet eden Ferdane Değirmenci'nin sağlık durumu kötüleşince, diyaliz merkezi, belediye, itfaiye ve 112'ye haber verildi. Ekiplerin, kar kalınlığını bir metreyi bulduğu mahalleye girememesi üzerine devreye Sağlık Bakanlığı'nın Zonguldak için gönderdiği paletli ambulans girdi. Greyderin dahi girmediği yolda ilerleyen sağlık ekipleri, diğer ekipler ile birlikte Ferdane Değirmenci'nin evine ulaştı. Araç yolunun olmadığı evin önünde, yere serdikleri şişme sedye ve battaniyeye yatırılan Ferdane Değirmenci, yaklaşık 400 metre yol yürüyerek ambulansa ulaştı.
Paletli ambulansa bindirilen Ferdane Değirmenci'ye kendisinin baktığını söyleyen kızı Fatma Aydın, "Annem üç dört günden bu yana diyalize giremedi. Yaklaşık 9 yıldan bu yana diyaliz hastası, burada kar yokken bile el arabası ile annemi eve çıkartıyorduk. Kar yağınca tamamen hayat durdu. Çok şükür ekipler geldiler de annemi diyaliz merkezine yetiştirdiler. Tek isteğim annem iyileşsin" diye konuştu.
Ambulansa bindirilen Ferdane Değirmenci, diyaliz merkezinin yolunu tuttu.