Erdemir Pazarlama ve Satış Direktörü Ömer Faruk Bayhan’ın konuşmacı olarak katıldığı Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki önemli toplantıya katılımın son derece düşük olması şaşkınlık yarattı. Basının görüntü almasından sonra dışarı çıkarıldığı toplantıda Erdemir ve ilçe esnafının durumunun görüşüldüğü belirtildi.

 

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından konferans toplantısında düzenlenen ve Erdemir’li yöneticilerin katıldığı toplantıda tam bir hayal kırıklığı yaşandı. Sanayi kenti vurgusu yapılan Ereğli’de bu önemli toplantıya katılımın son derece düşük olması dikkatlerden kaçmadı. Toplantının ilk bölümü basına açık yapılırken ikinci bölümünde ise basın dışarı çıkarıldı. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker toplantının ilk bölümünde yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Daha önce Erdemir yetkilileri ve Erdemir tedarikçisi TSO üyelerinin katıldığı satın almayla ilgili bir toplantıyı iki ay önce gerçekleştirmiştik. Bu gün de satışla ilgili bir toplantı düzenliyoruz. Toplantımıza iştirak eden Erdemir yöneticileri ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Basın mensuplarına da ilgilerinden dolayı teşekkür ediyor ve toplantıyı açıyorum. Şunu belirtmek istiyorum. Bu toplantılar Erdemir ve üyelerimiz arasında bir diyalog oluşturmaya dönük. Bu nedenle bu diyalog perçinlendikten sonra yapacağımız toplantıları basına açık yapacağız. Ancak bu toplantımızın bir başlangıç olması, ele alacağımız konuların niteliği ve önemi nedeniyle basın mensubu arkadaşlardan müsaade istiyorum. Bizi hoş göreceklerine inanıyorum. Biz bu etmek mücadelesinde et ve tırnak gibiyiz. Sizler de Erdemir'in yanında olacaksınız.

 

ÇAY KAHVE İÇMEYE DAVET

Neden yanında olacaksınız? Hep söylediğimiz şu; Erdemir bin saç tüccarı da olsa kurtarır ama biz 10 bin saç tüccarı da olsak Erdemir'i kurtaramayız. Bu nedenle basından hem Erdemir yönetimine hem de tüccar arkadaşlarımıza büyük destek bekliyoruz. Hepimiz Erdemir'e destek vermeliyiz. Bu büyük mücadele de yanımızda olmanızı bekliyoruz. Toplantımızın kapalı gerçekleşmesi için mümkünse sizleri dışarıda çay kahve içmeye davet ediyorum”

 

BASIN ÇIKARILDI

Tetiker'in konuşmasının ardından bazı basın mensupları “katılımcılardan bir farkımız yok, en azından dinleyici olarak toplantıda kalalım” demelerine rağmen, Tetiker’in talebi üzerine salondan çıktılar. Yaşar Tetiker, TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı ve Erdemir Pazarlama ve Satış Direktörü Ömer Faruk Bayhan'ın konuşmacı olduğu toplantı da bazı Erdemir ve TSO yöneticileri ve TSO üyeleri hazır bulundu.