Kdz. Ereğli Diyanet-Sen Şube Başkanı Bekir Günaydın, bir yerel gazetede çıkan "Annesini defnedecek imam bulamadı" başlıklı habere tepki gösterdi.
Ereğli'ye Bağlı Halaşlı köyünde yaşanan olayda annesi vefat eden bir vatandaşın bir gazeteciyi ziyaretinde cenazeyi defin edecek bir imam bulamadığını söylemesi tartışmayı alevlendirdi.
Diyanet-Sen Kdz Ereğli Şube Başkanı Bekir Günaydın, cenaze günü 3 imamın resmi izinli olduğunu dolayısıyla olayda iddia edildiği gibi kastın olamayacağını belirtti. Haber sonrası bölgede bulunan grup başkanı ile bir görüşme yaptığını anlatan Günaydın, "Haberi duyduktan sonra bölgede bulunan Kaptaş Grup Başkanımız ile bir görüşme yaptım ve olayın detaylarını kendisinden bizzat dinledim. Başkanımız, bana cenaze anonsunun izinli imamlar hariç tüm camilerde yapıldığını ve defin işleminin de bir aksilik olmadan yerine getirdiğini bildirmiştir. Hiç kimsenin konuyu detaylarıyla öğrenmeden arkadaşlarımızı suçlamaya hakkı yoktur. Gruplar arası kurulan telefon zinciriyle her haber görevlilerimize iletilmektedir, dolayısıyla görev açısından bir aksaklığın olması da kesinlikle mümkün değildir.
Görevlerini layıkıyla yerine getiren din görevlilerini bu tarz ağır ithamları hak etmediğini bir kez daha vurguluyor, üstünkörü haberler yaparak gündem oluşturmaya çalışanları da kınıyoruz" dedi.