Diyanet İşleri Başkanlığı ve TEMA Vakfı arasında 18 yıldır süren işbirliği kapsamında yapılacak yeni çalışmalar için protokol imzalandı.
TEMA Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "TEMA Vakfı olarak 18 seneyi aşan bir süredir ülkemizin karşılaştığı toprak erozyonu ve çevre sorunları ile ilgili kamuoyunu aydınlatmaya çalışıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı ile TEMA Vakfı arasında imzalanan protokol sayesinde TEMA Gönüllüleri ve din görevlilerinin birlikte doğal varlıklarımızın korunması için bilinçli bir kamuoyu oluşturmamıza hizmet edeceklerine inanıyoruz. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkür ediyoruz" dedi. Erozyonla mücadelenin bütün ulusa yayılarak hep birlikte çözüleceğinin altını çizen Aydan, "Topraklarımıza sahip çıkmak, erozyonu önlemek için herkese ihtiyacımız var. Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptığımız işbirliği, erozyonla mücadele, doğal varlıklarımızın korunması ve ağaçlandırma konusundaki çalışmalarımızın tabana yayılmasına, halkımızın doğanın tahribine yönelik tehlikelerden haberdar edilerek mücadeleye katılmasına katkı sağlayacaktır" diye konuştu. Aydan, protokol hakkında şunları söyledi;"Diyanet İşleri Başkanlığı ve TEMA Vakfı arasında bilgilendirme, bilinçlendirme ve ağaçlandırma, olmak üzere 3 ana konuda Ekim 2010-Ekim 2011 tarihleri arasında yapılacak işbirliği kapsamında Türkiye genelinde tüm illerde Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda camilerde Bayram, Kandil, Cuma Namazı gibi dini ve Erozyonla Mücadele Haftası, 21 Mart Orman Haftası, 22 Mart Dünya Su Günü, 5 Haziran Çevre Haftası, 17 Haziran Çölleşmeyle Mücadele Günü gibi çevreye dair özel günlerde erozyon, çevre, toprak ve ağaçlandırma ve korumanın önemi konulu mesajlar verilecek, 'Meşe Projesi' ve 'ağaçlandırma'ya ilişkin bilinçlendirme ve fidan dikim çalışmaları gerçekleştirilecektir. Ayrıca, müftü, vaiz, Kur'an kursu öğreticisi, imam hatip olarak görev yapan personele yönelik Diyanet tarafından düzenlenecek seminerlerde ağaçlandırmanın önemi ve erozyonla mücadele konularında bilgilendirme faaliyetlerine TEMA Vakfı ile işbirliği yapılarak yer verilecektir. Vakfın 81 ildeki Temsilcileri ile sayıları 400 bini aşan gönüllüleri de bu çalışmaları destekleyeceklerdir. Diyanet İşleri Başkanı, TEMA Vakfı'nın kuruluşundan bu yana Tabii Üyesi'dir. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu süre içinde TEMA Vakfı'nın Çevre ve Orman Bakanlığı ile birlikte uyguladığı Meşe Projesi'ni desteklemiştir.
Ayrıca gerçekleştirilen eğitim çalışmaları kapsamında TEMA Vakfı tarafından Ankara ve Kay-seri'de 81 il müftüsüne konferans verilmiş, 1998-2009 yılları arasında TEMA Vakfı tarafından düzenlenen Doğa ve Erozyon Eğitim Kampı ve eğitimlere yaklaşık  bin300 din görevlisi katılmıştır.