Zonguldak-Bartın-Karabük illeri Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Şenol Çakar, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü yetkililerinden Zonguldak-Karabük-Ankara hattında, Demiryollarının kendi ürettiği dizel tren seferleri kullanılması çağrısında bulundu.

Çakar, vatandaşların artık yoğun olarak kullandığı Zonguldak-Karabük-Ankara hattında eski yıllara ait teknolojiyle değil, yol süresini en aza indirecek makine ve vagonlarla yolculuk ettirilmesi gerektiğini söyledi.
Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Çakar, bölgelerinin Türkiye'deki demiryolları taşımacılığına büyük katkıda bulunduğunu belirterek, Zonguldak-Karabük-Ankara hattının yeniden ulaşıma açılmasını arzuladıklarını ifade etti. Çakar, TCDD yetkililerine şu çağrıda bulundu: "TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğünün yaptığı bakım ve onarım çalışmalarından sonra 90 kilometre hızla giden makinelerin seyri artmak yerine 60 kilometreye gerilemiştir. Bunun sebebi, 1960'lı yıllardan kalma vagonların boyanıp temizlenerek yeniden bölgemize gönderilmesidir. Demiryolları'nın kendi ürettiği dizel tren seferleri kullanılsa, Zonguldak-Karabük arası 1,5 saate düşecek. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da vagonların istenilmesi durumunda Zonguldak'a verilebileceğini söylemişti. Ankara bağlantısının açılmasıyla bizler demiryoluyla daha huzurlu ve rahat yolculuk edebilme imkanına kavuşacağız. Trafik terörünün dünya ortalamasının üzerinde olan ülkemizde bizler de demiryoluyla daha huzurlu ve rahat yolculuk edebilme imkanına kavuşmak istiyoruz. Yetkililerden gerekli girişimlerinde bulunmalarını bekliyoruz."